Klaas Dijkhoff (VVD) krijgt 37k per jaar wachtgeld BOVENOP zijn salaris: 'Heb ik recht op'

GeenStijl

112K weergaven130

  VVD-fractievoorzitter Klaas Dijkhoff krijgt 37.000 euro wachtgeld bovenop zijn salaris als Kamerlid. Wat vindt hij daar eigenlijk zelf van?
  #vvd #wachtgeld #graaien
  Abonneer voor meer stijlloze video's: bit.ly/KLIKHIERENABONNEER
  Steun GeenStijl. Kies voor premium: premium.reaguurder.nl

  VOLG ONS ♥
  Instagram: geenstijl
  Twitter: geenstijl
  Facebook: geenstijlnl/

  Gepubliceerd op 16 dagen geleden

  Reacties

  1. Arie Landstra

   Hypocriete, zulke laten de arme stikken , en hard ook !!

  2. Cyber Pimp

   VVD: Veilig Voor Dieven.

  3. Dauphin

   em dan te bedenken dat niet 1 journalist,politicus of intellectueel (hebben we niet eens meer) er achter is gekomen dat dit soort onrecht geen uitzondering is maar al decennia de gewoonste zaak van de wereld in tal van (semi-) overheidsinstanties,landelijk,provinciaal,gemeentelijk,etc.etc. ...............en de arme sloebers(bijstandsgerechtigden,ouderen,zorgvragers,toeslagbehoeftigen etc.etc.) die o.a. door beleid overheid/de EU uit de samenleving zijn gedrukt, blijven de zwarte piet........worden steeds zwaarder 'aangepakt'.....tijd voor een revolutie....

  4. melvin thiele

   dit is de rede dat een politicus met zulk inkomen zich niet kan verplaatsen in de rest van het volk dat tegen minimum aan verdiend. het is de wet haha wie maakt die wet??

  5. NeonGen2000

   Ik geef Dijkhof wel een punt. Als de wet dit toestaat, dan kun je zeuren wat je wil, maar hij doet niks illegaals. Dan moet je over de wet klagen.

  6. H. Hasjimov

   Hij zou vader van snapking zijn

  7. annie pette

   Ze maken aparte wetten die alleen maar goed zijn voor zichzelf

  8. Teo Veerman

   Deze gladjanus is de zoveelste bij de VVD ze hebben nooit genoeg en ons het volk maar verder financieel verder uitkleden. Hoog tijd dat die kliek verdwijnt hoelang pikken we dit nog?

  9. Dick

   Dijkhof heeft een plaat voor zijn kop. Hij is veranderd van baan en accepteert niet dat hij nu minder verdiend.

  10. Johnny V

   vieze smeerlap

  11. Billy Hendriks

   Fuck dit kk land!!!! Mensen zitten zwaar in de schulden en jij pakt 37 k aan wachtgeld???!!!! Fuck jullie allemaal in de politiek, jullie verneuken het hele land en lijken het te zien als een spelletje! Als er een god is, zorgt hij dat jullie je karma fucking hard gaan krijgen!!!! Echt te schandalig voor woorden!!!!!!!!!!!!! Jullie moeten je kapot schamen, echt heel erg!

  12. K Jongsma

   De Hiddemeister!

  13. Minder Minder Pvvertjes tuigjes

   VVD = partij van vuile vieze dieven bah bah bah

  14. Alex Postma

   En de burger wordt steeds meer en meer uitgeperst. Maar blijf vooral lekker VVD stemmen jongens!

  15. Robbert

   Belachelijk die reacties van jullie. Die politici werken ontzettend hard voor ons. Als zij wat meer willen verdienen moet dat kunnen. Beetje respect voor mensen zoals Dijkhoff!

  16. A Id

   Populistisch gelul. Regels zijn regels. Als iemand z’n uitkering niet krijgt is t gejank, als een bewindsman krijgt waar hij recht op heeft ( herhaling; recht op heeft) dan is het oneerlijk. Rare mensen.

  17. Frans Dorable

   Het gebeurt niet veel dat ik het niet eens ben met FVD maar nu dus wel. Klaas Dijkhoff maakt gebruik van de wet. Dat kan best onrechtvaardig overkomen maar dan moet je de wet veranderen omdat die niet goed in elkaar is gezet en niet Klaas Dijkhoff van van alles beschuldigen. Ik kan me er bovendien wel wat voorstellen bij die wachtgeldregeling. Het politieke bestaan is een onzeker bestaan. De andere kant, ik ken nog wel meer banen die slechts een onzeker bestaan bieden en die hebben geen vergelijkbare regeling. De oplossing: je krijgt salaris zo lang je actief bent in de politiek in welke functie dan ook. Daarna WW. Niet mee eens? Ook goed dan ga je toch gewoon uit de politiek of er niet in, de keus is aan jou. Ik ken mensen die om exact die reden een post in de politiek geweigerd hebben.

  18. fika bir

   02:35 “hard voor gewerkt” fucking oplichters

  19. Snowwie

   Nou dat is weer VVD ten top. Graaien graaien en graaien en als je in de bijstand zit moet je verplicht werken. Waar kun je die functie eigenlijk krijgen? de "Wachtgeld" functie, je functie is gewoon wachten en je krijgt geld, van de belastingbetaler. Ik snap niet dat mensen nog steeds VVD stemmen, die hebben toen ook 1000 euro beloofd aan werkend Nederland, is er nooit van gekomen, en Rutte die lacht alle problemen gewoon weg, want hij heeft toch geen vrouw en kinderen, weet niet eens wat het is en zit er zelf wel lekker warmpjes bij en is zo verschrikkelijk politiek correct. Ballen heeft ie niet, daarom ook waarschijnlijk geen vrouw.

  20. benedetti

   wanneer komt de mensheid in dit land nu eens in opstand om dit tuig te verdrijven, de arrogantie van die Dijkhoff is stuitend maar dat deert ''m niet, hij weet zich immers gesteund door die andere etterbak Rutte, kom in opstand mensen en laten we dit soort als kakkerlakken verdelgen...de smeerlappen!

  21. steven vos

   Eerlijk zullen we alles delen ik een beetje meer als jij.... lekkere mentaliteit xD

  22. hansduiven

   Die 'GeenStijl' anencephaal begrijpt het wel maar doet net alsof hij het niet begrijpt. Dat vind ik nog veel erger. En dan die verongelijkte reacties hieronder van al die heilige boontjes..

  23. Cor Denneman

   Ach het is alom bekend, VVD... betekent voor veel dukaten voor mezelf.

  24. petruk A

   Wat is deze man diep gevallen.🥴

  25. Bert Overweel

   Hij weet niet wat werken is , 1 maandje minister , tuig !

  26. Mr. Bonkers

   Waar doen we eigenlijk moeilijk over? Dijkhoff mag dit gewoon! Toch wel interessant dat dit groot nieuws wordt op het moment dat naar buiten komt dat het plegen van ambtsmisdrijven de dagelijkse praktijk is bij de belastingdienst. Maar nee, kijk hier eens naar! Een man die wachtgeld ontvangt waar hij volgens de regels gewoon recht op heeft! Want dat is het ergste wat er hier misgaat. Nederland is zo'n gaaf land dat er écht niets ergers is om je druk over te maken...

  27. J Priest

   En hij heeft tevens ten onrechte 4900 euro per jaar aan reiskostenvergoeding ontvangen. Walgelijk!

  28. Peer X

   VVD: Vereniging Van Dieven.

  29. Dutchy

   En naast dat wachtgeld heeft Klaasje Nooitgenoeg ten onrechte een vergoeding van 4900 euro per jaar ontvangen voor reiskosten in Nederland, die hij niet heeft gemaakt. Maar nu hij betrapt is, zegt hij dit te zullen terugbetalen. Dus als een dief na betrapt te worden besluit zijn buit terug te geven is er niets aan de hand.

   1. Dutchy

    @pietje paalman Maar u bent dan ook meer van *befehl ist befehl*

   2. pietje paalman

    @Dutchy Een snelle google search en mijn eigen ervaringen in het verkeer zeggen toch dat jouw claim: "Nemen waar je recht op hebt is de grootste veroorzaker van ernstige verkeersongelukken Pietje" totaal onzin in. Daarbij is een verkeerssituatie heel anders dan het krijgen van geld. Weer ga je in op een klein deel van mijn comment. Kortom: je loopt maar wat te roepen. De hoeveelheid onzin die je uitkraamt is gewoon sneu. Ik ga niet meer in op je reacties. Het heeft geen zin. Ik geef je deze tip: Wees eerst kritisch op jezelf en je eigen gedachten voordat je andere bekritiseerd.

   3. Dutchy

    @pietje paalman Nemen waar je recht op hebt is de grootste veroorzaker van ernstige verkeersongelukken Pietje . Wel eens van een ethisch kompas gehoord ?

   4. pietje paalman

    ​@Dutchy Weer ga je maar in op een klein onderdeel van mijn comment. Daarbij is naar mijn weten de tabaksblat een gedragscode voor beursgenoteerde bedrijven (en aandeelhouders). Zegt niks over werknemers. heeft dus (in het geval dat wat ik denk klopt) dus niks met tabaksblat temaken. Krijgen waar je recht op hebt en dat houden is niet graaien.

   5. Dutchy

    @pietje paalman Ik praat over de corporate governance code, ook wel de code-Tabaksblat genoemd voor het bedrijfsleven, En ja ik zeg wel nee tegen gegraai daarom conformeer ik mijzelf aan deze corporate code binnen mijn eigen bedrijf.

  30. zyrian Barzinji

   Een held is die gast

  31. Derantes

   wettelijk recht is niet hetzelfde als moreel recht. het is duidelijk waar deze man voor gekozen heeft. niet verwonderlijk gezien de partij waar hij lid van is.

  32. EHS 043

   Verschuild zich achter een wet ! Die ze zelf bedacht hebben... Graaiers.. Geniet van je kerst dijkhoff

  33. Olivier Lensvelt

   Ik wil even weten waarom er zo veel haat naar dijkhof het staat in de wet, anders moet de wet aangepast worden. Hij kan er zelf toch ook niks aan doen

  34. boordbelsj

   Hij heeft wel gelijk die Dijkhof. Als het de wet is moeten we de wet aanpassen als we het er niet mee eens zijn. En als een vvd en andere regerende partijen dit blijven goedkeuren. Als we als Nederlanders eens wat anders willen moeten we eens een keer een andere partij kiezen met de verkiezingen.

  35. Johnny Kleut

   Zolang er niemand stemt blijft deze partij aan de macht aan de andere kant waar moet je op stemmen Europa heeft het voor het zeggen

  36. Maarten K

   Dijkhoff heeft niet gewerkt voor dat wachtgeld. Wachtgeld is een soort luxe WW. Het is een vangnet voor mensen die zonder inkomen komen te zitten. Hij heeft (hopelijk) gewerkt voor het salaris dat hij tijdens zijn dienstverband heeft gehad, maar niet voor het wachtgeld. Het is echter illustratief voor de VVD. Men zoekt naar opties om voor zichzelf te rechtvaardigen dat men recht heeft op andermans geld. Het feit dat hij niet de minste slag om de arm houdt is tekenend. Hij zal het echt zelf wel geloven. Maar het maakt pijnlijk duidelijk wat er mis is met deze club.

  37. Beobachter

   Dood schamen moet die Dijkhoff zich !

  38. StudioSjaak

   Als het in mijn arbeidsvoorwaarden zou staan dan pak ik natuurlijk ook die 37k extra per jaar! Niemand is een dief van z’n eigen portemonnee. Het wrange is echter dat mensen aan de onderkant van de samenleving niet zo’n zelfde regeling krijgen. Zzp’ers of mensen in de zorg moeten het zelf maar uitzoeken.

  39. wesley hengeveld

   “ Ik heb er hard voor gewerkt “ ongelofelijk

  40. LoneBerseker

   Ondertussen: groningen