Kamer verbijsterd. Baudet VLOERT 50 jaar onderwijsbeleid!

116K weergaven164

  Ons land lijdt onder een cultuurcrisis - en dus onder een onderwijscrisis. Want het doel van het onderwijs is mensen een plek te geven in de samenleving, maar die samenleving biedt mensen in deze tijd geen geborgenheid meer. We verloochenen onze geschiedenis. We staan stil. De ravage in het onderwijs is daar het logische gevolg van.
  Thierry Baudet VLOERT 50 jaar onderwijsverslechtering in zijn toespraak van vandaag. Het moet anders. Docenten moeten weer fatsoenlijk worden betaald en bejegend. En het onderwijssysteem moet drastisch op de schop!
  ✓ Blijf gratis op de hoogte van alles wat FVD doet
  fvd.nl/ja
  ✓ Word ook lid van FVD voor maar €25 per jaar
  fvd.nl/word-lid
  ► TWITTER: fvdemocratie
  ► FACEBOOK: forumvoordemocratie
  ► INSTAGRAM: fvdnl
  ► WEBSITE: fvd.nl

  ☻ BAUDET IN DE KAMER: bit.ly/2sXRhCK
  HIDDEMA IN DE KAMER: bit.ly/2thm3bT
  ☻ SUBSCRIBE NU: bit.ly/2tjUcZk

  BAUDET: DE TOEKOMST BEHOORT NIET AAN DE GLOBALISTEN
  nlsel.info/video/video/kYKceaOjobmJzW0.html

  Gepubliceerd op 9 dagen geleden

  Reacties

  1. Reinoud Slagter

   Sterk betoog. Als docent wiskunde en natuurkunde(45) jaar kan ik zijn worden zo toepassen om mijn leservaring.

  2. fredgien

   Mag het mobiel verboden worden in de kamer!?

  3. Wim van de Sande

   10 milliard aan biomassa subsidies?!!!! en ik weet niet hoe ik mijn eigen risico betaald krijg.....! ach ja,gaan we toch iedere 5 jaar de schuldsanering in!!! alsof dat niets kost,affijn,.....dikke lul,ik vreet er GEEN BOTERHAM minder om,en ook mijn blowtje blijf ik roken,we doen ons best,maar vraag me niet te hongeren,DAT VERREK IK!

  4. Maarten

   Het is fijn dat er nog iemand in de kamer zit die in een brede visie kan uitdragen op cultuur, onderwijs en politiek. jammer dat het niveau van de interrupties niet verder komt dan wat woord fundamentalisme en hysterische emotionele chantage. U gebruikt kinderen ... Kan iemand Kuzu uitleggen wat onderwijs betekent? En nee nivellering was ook niet de bedoeling. Ongelooflijk dat iemand Erasmus wil aanhalen om nihilisme te promoten. Onnavolgbaar. ... Linkse partijen als de VVD ... Helaas is dat hoe het geworden is. Een groot links blok dat de machteloze kiezer niet meer als machtsfactor ziet. Burgers doen er niet meer toe. Je kunt kiezen tussen groen-links, blauw-links, rood-links of geel-links. Maar je kunt ook iets anders kiezen. Gelukkig.

  5. Mr. Broers

   Excuus voor schrijffouten.., Dat komt door het slechte onderwijs van de laatste 50 jaar.

  6. Mr. Broers

   Waarom nog wachten tot verkiezingstijd om campagne te voeren? Het is NU tijd voor verkiezingen Juist NU met zijn allen de straat op en het EISEN van nieuwe verkiezingen. Een motie van wantrouwen aan het adres van RUTTE omdat hij is met ONS land KAPOT te maken. WIJ zijn het verplicht aan ONZE kinderen! Dit moet VERANDEREN!

  7. Joey R

   Kwint zier er altijd uit alsof die net een weekend kamperen achter de rug heeft.

  8. Monica La Donc

   Ok, op vier belangrijke punten 💯 % eens 1) Levenslustige kinderen 's morgens na n evaluatierondje zich laten uiten in sporten en ravotten zodat ze niet gedrogeerd hoeven te worden. Waarna zij zich dan zittend (of bij sta-tafels) kunnen focussen op leerstof. 2) Biomassa-subsidies intrekken 3) Vaardigheden gelijk waarderen 4) Taal stimuleren in geschrift en woord om gevoelens te kunnen uitdrukken èn standpunten, visies en kennis over te kunnen dragen.

  9. peter van der pijl

   ze stellen een vraag , luisteren niet meer vervolgens, en gaan op hun mobieltje?? politiek navigeren? sommige zijn de weg kwijt.

  10. peter van der pijl

   wat een incapabele voorzitter zeg...en dan die blonde met haar spokoortjes..ze willen zo graag op media.

  11. Niek Peters

   Politici die daadkrachtig controversiële onderwerpen aan de orde stellen en die wars van de groepsmoraal hun denkbeelden uitdragen worden altijd bespot. Niets nieuws onder de zon. Enne, wat een tut hola is de kamervoorzitter toch! Alleen maar ergernis als zij de sprekers herhaaldelijk in de rede valt..

  12. dutchdjden

   Thierry, dat van die vruchten en boom sloeg op jou! (Uit debat met van der Staaij)

  13. Teunis Dokter

   Jawel, Arib, ze zijn in gesprek, niet per se "in debat".

  14. Teunis Dokter

   Kwint is vooral goed in het voortdurend afzagen van de poten van je speech. Niet alle, maar wel één en dan wakkelt ie.

  15. Gold Man

   VOLG JENSEN OP NLsel EN FVD ! 👍🏻🇳🇱

  16. halfpipefreak

   Kuzu is een rat

  17. Remco Kok

   Hoe minder Mevr. Arib haar smoel open trekt, hoe meer er fatsoenlijk kan worden gedebatteerd/gediscussieerd.

  18. Robin van 't Hag

   Nouja, ik krijg het idee alsof de 2e kamer een klaslokaal is. Een lokaal op het speciaal onderwijs voor zwakzinnigen. Thierry heeft het continue te verduren met bizar idiote vragen, die hij dan perfect beantwoord, en dan krijgt hij weer een nieuwe vraag die compleet los staat van het zojuist gegeven antwoord. Ik kan dit niet meer aanzien. Ik ben echt helemaal klaar met het gezwets van de 2e kamer

  19. Marin

   Ik ben best veel eens met Baudet toch het zijn vooral vrouwen die al eeuwen in een keurslijf zitten dus geef meisjes en jongens van geboorte af alle ruimte om te ravotten. Hoe meer vrijheid van geest hoe minder kans op indoctrinatie.

  20. Kees Van kemenade

   Zat in de jaren 50 op de basisschool. Niet gezellig, maar je leerde heel wat. Baudet heeft gelijk, maar nu hebben mijn kleinkinderen het leuker op school

  21. R O

   Cultuur begint met taal Baudet. Stop dan ajb met je Engelse termen die niets aanvullen. Enkele kwesties had ook gekund ipv 'single issue' bijvoorbeeld.

  22. Frederik Schlingmann

   zelf redzame mensen....? Je hebt nog nooit buiten de overheid, de staatsruif, je eten verdient.. Walgelijke rattenvanger.

   1. Marc Straus

    op wie doel je?

  23. Frederik Schlingmann

   Wat een zware debiel... Is er geen plaats meer voor dit wrak in een inrichting. Jarenlang les gegeven op staatskosten geleefd nooit ook maar 1 cent verdient buiten de staat om. Net als zijn maatjes zijn het staatsgevaarlijke elementen.

  24. ArmAMajor

   Het niveau van de Kamer is zo bedroevend laag.... ook het resultaat van slecht onderwijs.

  25. Luc Hof

   Mooi gezegd baudet

  26. Erik Verdonschot

   Wauw, Echt ontzettend veel inhoud, passie, energie en visie voor het land. Als je hem bezig ziet ga je de andere politici toch minder serieus nemen en doorzie je in hun retoriek het eigenbelang van het eigen stoeltje. ik word er hopeloos van. Baudet, de man met een visie en gedrevenheid . ACTIE. Ik ga het heel belangrijk vinden of Baudet en FvD zijn visies vasthoudt en werk van eigen visies maakt. Voornamelijk het referendum. Nu wat ondergesneeuwd maar blijft wat mij betreft het belangrijkst. Over een aantal standpunten waar maatschappelijk veel om te doen is kan dan niet Baudet of Rutte maar het volk de richting bepalen. Ik zal een voorbeeld schetsen waarom dit zo belangrijk kan zijn. Ik kan me in veel visies van Baudet vinden en ook sommige niet. Zijn visie op klimaat en stikstof vind ik bijna onbegrijpelijk met zijn dossier kennis. Ik ben wel voor een groenere toekomst en geloof dat we onze bijdrage aan het klimaat zeker kunnen maken in Nederland. Dit hoeft niet eens veel geld te kosten, ik zie het juist als een factor die steeds meer mensen van bind. Ik zie het overal gebeuren. Ik ben ook voor verminderde stikstof uitstoot want het is een serieuze omgevingsbelasting en is gewoon niet goed voor onze gezondheid. Dat het beleid er is komt door brussel maar dat het zo in de soep loopt komt door de landelijke politiek en niet eens door brussel. Extra pijnlijk voor mijn nationaal soevereiniteitsdenken dat dit juist op nationaal niveau volledig verprutst is. In beide standpunten sta ik zeker niet alleen maar als ik op Baudet stem en hij krijgt het voor het zeggen dan wil hij niets meer aan het klimaat doen (stilstand dus) en gaat cultuur voor op een gezonde leefomgeving. Beide niet mijn visie ECHTER, er zijn genoeg medestanders om hiervoor een referendum aan te vragen of te maken en te kijken hoe het hele volk hierover denkt. Als hieruit blijk dat slechts een minderheid dit ook vindt dan zal ik me neer moeten leggen bij die uitslag. Ik heb er dan ook meer vrede mee omdat ik/we blijkbaar toch een kleiner deel van de bevolking representeren dan ik dacht. Als juist andersom blijkt dat met mij een meerderheid ook wil doorgaan met de CO2, giffen en stikstof enz reductie dan zal Baudet hierop moeten acteren. Met BEIDE uitslagen kan ik tevreden zijn, de ene uiteraard meer dan de andere maar desalniettemin tevreden. Thierry / FvD denkt opnieuw fundamenteel na over problemen Thierry / FvD komt meteen met alternatieve voorstellen Thierry probeert zich niet bezig te houden met de brandjes die elke dag andere politici bezighouden Thierry wil altijd ECHT in debat over een onderwerp ipv voor de buhne een verhaal (Dijkhof en vd Staaij scoren hierin ook goed terwijl Kuzu juist een echte beschaming voor de politiek is op dit gebied) Thierry / FvD wil een referendum en dus als enige partij bereid tot ECHTE beperking van eigen macht. Dat vergt visie Van mij mag hij het in Nederland eens proberen!

  27. Victor Janssen

   Jammer dat zoveel mensen deze fascist nog serieus nemen en zich zijn braaksel door de strot laten persen.

  28. Loek Bot

   Wat een onbeschofte mee lachers allemaal, en Arib is totaal niet neutraal, weet niet of dat het criterium is, maar zou wat mij betreft wel moeten..

  29. Smikkelbeer

   29:43 jezus wat flauw

  30. Fascinerend

   99% perfect. Die 1% mist omdat die klote kamervoorzitter zo hinderlijk is.

   1. vinasu maaj

    Wat Tunahan hier allemaal zegt lijkt op een kinderlijke woedeaanval, totaal voor geen reden vatbaar.

  31. Marcel Bruinsma

   Kuzu is een ongelooflijke LUL! Enge vleermuis.

   1. vinasu maaj

    wahahaha 50 jaar ? instappen op 00:04 vanaf de 2e vrijdag in timboektoe

  32. A.J. de Vos

   Autonomie was wel het wonderwoord. Bedankt voor uw betoog, Baudet!

  33. Geen dank hoor

   Baudet heeft helemaal niets 'gevloerd'.

  34. tageted individual

   knip plak censuur van geluid. demo-cratie? dus worden er dingen besproken en direct gecensureerd. schaam jullie. baudet is meer ok

  35. TheChristmasDude

   En de leraren blijven maar zeiken maar tegelijkertijd blijven ze D66 en GL stemmen

  36. Gerard Tax

   10

  37. Jannie Westerbeke

   Oh, oh wat vaak een groot uitleg van Baudet, praat gewoon, die ook wij Nederlanders begrijpen.

  38. john buurman

   parels voor de zwijnen, constant die irritante voorzitter er doorheen met die storende opmerkingen en geluiden, plak een plakband over die smoel a.u.b. , zelden zo een storend element meegemaakt.

  39. Hadassah Adonai Soul Group

   12:46 Ik vind het geen goede vraag die hier gesteld wordt, maar een zeer trieste vraag. Ik vind het erg dat je binnen de politiek, in deze tijd (gezien wat er speelt) hier nog in vast blijkt te zitten. Dat beloofd niets goeds. Het is schrijnend om te zien, hoeveel moeite Thierry moet doen om over het voetlicht te krijgen wat het betekent om de Nederlandse cultuur te beschermen. Ik ben het met hem eens. Alleen zou ik er zeker bij vermelden dat dit niets te maken heeft met “culturele verstening” (lees stil stand), maar juist met vooruitgang. Wij ontwikkelen verder vanuit wat wij hebben opgebouwd in het verleden, als je naar de geschiedenis kijkt is dat ook ons wereldbeeld. De mentaliteit van de meeste buitenlanders stroomt hier niet in mee. Hun wereldbeeld is er veelal een van destructie, agressie, geweld en verpaupering van gezonde systemen. Laat aub de strijd die is geleverd in onze (Westerse) geschiedenis niet met de grond gelijk worden gemaakt. We worden enorm terug in de tijd geplaatst als wij ons gaan conformeren aan- en assimileren met- wat er nu van buitenaf wordt ingebracht. Het beloofd niets goeds en we zullen heel erg veel compromissen moeten sluiten die niet nodig zouden zijn als wij andere, meer zinnige keuzes zouden maken, die veel meer bij onze cultuur passen. We zijn tot een zeer innovatieve en ontwikkelde mentaliteit gekomen. Maak daar gebruik van!

  40. alphamelvin

   lol, Kuzu die een ander beticht van polariseren. Moet niet gekker worden

   1. alphamelvin

    daarnaast hoort een anti-Nederland partij als Denk niet eens in onze politiek

  41. vinasu maaj

   interviews zou ook handig kunnen zijn. Als de videos meer viraal gaan bereikt het een breder publiek.

  42. AvariceUntied

   Hoeveel niet-Turken zitten er in het Turkse parlement? Ik DENK niet een.

   1. MaidenWithEyesOfBlue

    @Rocksparadox From the blocks Als schelden echt alles is way jij kan, dan moet je niet proberen een argument te brengen. Leer eerst eens normaal praten.

   2. Rocksparadox From the blocks

    @MaidenWithEyesOfBlue Nee joh , mohammedaanse poepvlek...''Iedereen heeft de Nederlandse nationaliteit'', daar gaat het niet om. Die *TURKEN* van ''denk'' hebben 2 paspoorten en loyaliteit aan hun pijpmeester Erdowank, jij bent nog te dom om liegen, simpele kamelenpijper.

   3. MaidenWithEyesOfBlue

    Er zitten ook geen niet-Nederlanders in het Nederlandse parlement. Iedereen heeft de Nederlandse nationaliteit en een Nederlands paspoort.

  43. guardianofretro

   Dit soort betogen; eigenlijk poezie. wat een verademing

  44. wattiskath pi

   luister koekewaus je bent net blind als de rest uilebalken en doorbraken

   1. vinasu maaj

    Elisabeth Marij Westerveld had het duidelijk koud :P

  45. wattiskath pi

   wahahaha 50 jaar ? instappen op 00:04 vanaf de 2e vrijdag in timboektoe

  46. huttio srreu

   Wat Tunahan hier allemaal zegt lijkt op een kinderlijke woedeaanval, totaal voor geen reden vatbaar.

   1. Jesse van Steen

    En dan nog durfen zeggen dat er geen cultuurverschil bestaat ook

  47. Niels

   Wat is die stamelende kabouter toch een zielige vent. Baudet laat hem alle hoeken van de kamer zien.

  48. Hendrie Ameln

   Hij heeft gelijk. Het bewijs is geleverd. Kijk maar naar deze regering en de 2e kamer. Hebben helemaal niets geleerd. . Waarschijnlijk de lagere school toen die nog goed was. Iedereen die dom is en denkt dat hij slim is kan altijd nog een minister worden. sukkels.

  49. terry

   Ik wil het graag over cultuur hebben, dat debat is over anderhalve week pas 😁😂🤣

   1. huttio srreu

    Hij moet echt stil zijn😐

  50. A. Kl.

   Ik hoop zo dat Thierry Baudet onze minister president mag worden.

  51. Gorgina Barbella

   Kuzu gaat bijna janken...lol

  52. wilbroo

   Site voor Onwetende sukkels die amper hun eigen naam kunnen schrijven

  53. wilbroo

   Ik roep al jaren dat deze charlatan een crisis in zijn hoofd heeft, en hij het niet meer kan ordenen. Alleen chaos en grote onwetendheid blijft nog overeind bij hem

  54. Frank Heuvelman

   Krijg maar de schijt landelijke politiek. Jullie weten allemaal wat er speelt en waardoor bijvoorbeeld links als politieke factor niet langer meer bestaat, anders dan uit 'n zooitje fanatiekeling, geleidt door een troep carrière-politici die toevallig een politieke richting gekozen hebben die niet noodzakelijkerwijs hoeft te stroken met hun persoonlijke politieke overtuigingen. Groen Links is rechts geworden. De Socialistische Partij is teruggevallen tot een wrang spiegelbeeld van de PVV en kan eisen wat ze wil, maar niemand neemt ze nog langer serieus terwijl men maar koppig blijft ontkennen dat het Socialisme dood is en gedurende hun levensdagen niet meer terug zal keren. Deze vaststelling stemt mij een beetje treurig.

  55. Hans Bosman

   Binnen het Nederlandse onderwijs worden scholieren slechts voorbereid op een arbeidzaam en bang leven waarin een mens gereduceerd is tot belastingbetaler en consument. Over de manier waarop ons geld ontstaat wordt zorgvuldig gezwegen en al helemaal over het feit dat onze democratie een dictatuur is daar de kiezers bij elke beslissing buiten spel staan. Het onderwijsniveau stelt niets meer voor en veel leerkrachten stemmen D66....dommer kàn het niet!

  56. Kentucky Fried Chicken Chicken

   FvD #1 👍🏻🇳🇱

  57. Vanessa Vriends

   Mijn stad Rotterdam? Die is gek hoor Niks JOU Rotterdam Flikker lekker op naar die tiran in Turkije GEK! En tuurlijk ziet hij geen probleem voor hem is het nog niet genoeg zo Bah walgelijke man die kuzo of hoe je die graf naam ook schrijft Oh echt mijn ontbijt komt weer naar boven

  58. Nethan Varka

   Lager onderwijs... basisonderwijs, goed gered hoor! Ga mij niet vertellen dat het onderwijs op kaderniveau vmbo van hoger niveau is dan dat binnen een groep 8 van de basisschool. Wat een kolder. Bagatelliseer het vak maar kapot, minder en minder mensen kiezen voor het beroep en dan? Wat is het voorgezet, hoger of universitair onderwijs zonder basisonderwijs? Dat is als meedoen aan de Tour de France zonder eerst te leren fietsen, dat is als een marathon lopen zonder eerst te leren lopen... Het begint bij de basis, waar of niet? Forum heeft zich hiermee aardig in de kaarten laten kijken, mijn stem is hij kwijt. Jammer!

   1. JJ

    Wat? Ik vond het best redelijk wat hij zei. Vooral het gedeelte betreft mentale mishandeling door constant op laag- en hoogopgeleid te hameren. Laag klinkt automatisch als subpar of minder in deze context. We zijn dan wel een kenniseconomie maar meer respect en gelijkheid is wel op z'n plaats vind ik.

  59. Willem Achternaam

   Elisabeth Marij Westerveld had het duidelijk koud :P

  60. Beun007

   Wat een prachtig verhaal en ik ben het er nog mee eens ook!