weergaven0

  Reacties

  1. sneltoch heheheh

   Verstappen zou 2e zijn geworden als er geen gele vlag situatie was geweest. Dus geen onzin lullen heren!

  2. ThaDutchDK1989

   Allard, zo’n competitie heb je al in de vorm van ROC ( race of champions) en Kees mijn complimenten voor jou eerlijke en oprechte mening en kijk op f1 hulde

  3. my Good spirit

   <a href="#" class="seekto" data-time="681">11:21</a> wat een Redenering, als het niet ontdekt is mag het, en is het toegestaan. regels zijn regels! Mag ik ook een auto jatten als het maar niet ontdekt wordt? sukkels waardeloos dit rtl gp

  4. Hein

   Max had nooit een kans om Lewis in te halen? Een spelletje van Mercedes? Ben jij wel helemaal goed in je bovenkamer vriend?? Denk je nu echt dan Lewis Max zo dichtbij had laten komen om het maar spannend te houden?!?!?!

   1. ThaDutchDK1989

    Er was geel aan het einde van het rechte stuk, pannenkoek. Als je f1 met een oog kijkt of niet reageer dan ook niet zo onnozel

  5. Brian Borgman

   Belachelijke regels in de F1

  6. Barry Mantz

   Twee mensen met nul F1 ervaring die praten over de formule 1 alsof ze het uitgevonden hebben. Hahaha. Ik ga volgende keer weer met mijn vrienden naar de kroeg in plaats van dit te kijken! Veel meer enthausiasme en veel meer lol!

   1. ThaDutchDK1989

    Kneus, Kees heeft voor Bridgestone gewerkt en was altijd in de ferrari garage te vinden. Kees heeft ook meerdere raceteamszelf geregeld geen f1 maar wel f3 en f2

  7. C F

   Volgens mij heeft Bottas beslag gelegd op P2. Niemand kan hem meer passeren zelfs als hij twee keer uitvalt. Ook die heeft Mercedes binnen. Dat is het beste resultaat in de carrière van Valterri. Hij noemt dat zelf niet, zegt zelfs dat hij zijn doel niet heeft bereikt. Tja kennelijk telt die tweede plaats echt niet bij de topsporters. Ik zie dat dan anders. Ik hoop dat Max in de twee komende races in de ranking Leclerc en Vettel ruim achter zich laat zodat hij naar P3 gaat. Maar ja, Max geeft niets om het gala waar hij dan naar toe moet. Het zou dan toch een beter jaar zijn dan 2018. Maar goed Max en RedBull zullen al volop bezig zijn met het volgende jaar. Hopelijk pakt hij in Brazilië dit keer wel de overwinning.

  8. Johan Kuijpers

   Heren, vinden jullie het niet ook opvallend dat er dit jaar weinig tot geen betrouwbaarheidsproblemen zijn bij Honda? Achterin de McLaren was er geen power, maar ook geen betrouwbaarheid. Na 1 jaar investeren, bij toro Rosso, lijken ze nu het lek boven te hebben en het performance niveau van Renault geëvenaard te hebben. Was er achterin de McLaren te weinig ruimte om de warmte goed kwijt te kunnen?

  9. Esteban

   Dat iets pas illegaal is als het uitgevonden wordt is natuurlijk onzin, zo werkt geen enkele wet of regel. Ik moest daar wel een beetje om lachen.

  10. Alexander van Oosten

   Heren, ik ben benieuwd naar jullie mening omtrent het volgende. De (Europese) landen zijn, zoals bekend, de elektrisch aangedreven auto flink aan het stimuleren en is de doelstelling zelfs om vanaf 2025 alleen nog maar deze variant van aandrijving te kunnen kopen. De Formule 1 is altijd het "ontwikkelingen-laboratorium" geweest van de auto industrie. ABS, ESP, noem ze maar op, maar ook zeker de ontwikkeling van de verbrandingsmotor. Nu de verbrandingsmotor lijkt te worden verbannen vraag ik mij af wat dit voor invloed zal hebben op de Formule 1. Als ik hoor wat Honda op dit moment aan ontwikkelingskosten uitgeeft, kan ik mij voorstellen dat andere fabrikanten de F1 weren om juist die reden dat de verbrandingsmotor dadelijk geen commerciële afname meer vindt, simpelweg alleen al omdat de enorme kosten daardoor niet terug te verdienen zijn. Dat leidt daarmee meteen tot de 2e vraag; Zal Max Verstppen, in theorie, überhaupt nog de kans krijgen een record van wereldtitels te vergaren of evenaren ?? Ben benieuwd naar jullie visie. Groet, Alexander

   1. Alexander van Oosten

    Las zojuist de volgende opmerking van Toto W; "We kijken in het licht daarvan ook naar de ontwikkeling van de automobielindustrie en de bijkomende effecten die deze kan hebben op de sport. We vragen ons af in welke richting de autowereld zich ontwikkelt, en in welke vorm de Formule 1 relevant is als vermaak en als technologisch platform. Als merk waarvan de eerste auto een raceauto was, moeten we nadenken of we op lange termijn aan het platform verbonden willen blijven."

  11. Koen Vermeulen

   Niet de eerste keer, toch maar een keer herhalen: verspreid het als Podcast!

   1. Martijn iRacing Clips

    Wilde het net zeggen

  12. ArmAMajor

   Dus wat blijkt.. Ferrari is eigenlijk het 3e team van de grid dit jaar, maar door vals spelen konden ze zich beter voordoen dan ze werkelijk waren.

  13. Be Free

   Wat betreft de benzine die F1 wagen gebruiken is heeeeeeeeeeel weinig namelijk, de grote tank van een F1 wagen is nooit 100liter want daar is de wagen te klein voor, deze wagen gebruiken max 20liter en gebruiken net als vliegtuigen vrije energie dmw compressielucht. het is dus een zware hoax wat de hoeveelheid benzine betreft. doc: F1 Fuel Hoax: nlsel.info/video/video/16WGlWeoncqw2mk.html no kerosine jet fuel: nlsel.info/video/video/2WiqZIOYadCt2qw.html

  14. Sunny Jansen

   ik vind jullie video's erg leuk maar ik vind ze telang duuren ik heb ze liever van 15 min

  15. Antonius vd Klis

   Wat mij erg stoord is het veto recht van Ferrari. Hoe dat ooit gebeurd is, weet ik niet, maar het moet maar eens stoppen. Dreigen ze weg te gaan, gewoon lekker laten gaan, dat zou dus blackmail zijn. F1 kan makkelijk bestaan zonder Ferrari...

  16. Jori Bremer

   Het is ook weer 20 jaar terug dat Greg Moore tijdens een Cart race om het leven kwam, herriner me dat nog goed.. m,n vader zei die coureur had ook formule 1 kunnen rijden..

  17. Jori Bremer

   wachten maar even af, Charles reed met een oude motor (vorige spec)

   1. Harold Andeweg

    De cheat zou apart ergens in de electronica zitten wat ze in principe op iedere spec motor kunnen toepassen. Beïnvloeding van de fuel flow sensor heeft niets met een spec van doen.

  18. Eric Shutter

   het was geen super hoge topsnelheid maar de onmogelijk hoge acceleratie met vooraf bepaald maximaal gebruik. Kees kenner ... pfft.

  19. Leo Jonkers

   Snap die optocht omschrijving van Kees echt niet. Het was juist reuze spannend, als er geen gele vlag was geweest...Maar de spanning was er de hele race.

   1. C F

    Leo Jonkers Dat vond ik nou ook. De eerste bocht is altijd al spannend. Komt iedereen er heel huids door. Maakt Ma een goede start? Dit keer had Albon pech. Het was weer leuk om te volgen hoe hij naar voren kwam. Vettel valt heel snel terug. Jeetje wat is daar aan de hand. Ik was vergeten dat Perez vanuit de pit moest starten door zijn weeg probleem. Ging nog naar P10 uiteindelijk. Dan zie je dat Max langzaam wordt ingelopen en er pitstop gaan komen. En aan het eind werd Lewis toch ingehaald door Bottas. Met een andere bandenstrategie. Max zat al zo dicht bij Lewis. Gaat hij het halen....damn gele vlag. Jammer, toch naar het podium beste resultaat sinds Spa. Ik heb me prima vermaakt. Leclerc werd op afstand gereden en dan vraag je je inderdaad af hoe kan dat nou. Max zei wat hij dacht...ik moest er smakelijk om lachen.

  20. Piotr Feder

   Blah blah blah...

  21. rikkierikkie

   Het goeie van Austin is dat het een niet republikeinse stad is? WTF? Is die Kalff wel helemaal lekker? Als het aan de democraatjes ligt dan is het straks afgelopen met F1 en alles wat benzine verbruikt om van Cheerleaders of gridgirls maar te zwijgen want als je daarvan houdt ben je natuurlijk behoorlijk sexistisch Allard.

  22. rikkierikkie

   Ben ik de enige die totaal geen enkele waarde aan die banden percentage grafiek hecht? Hoe kunnen ze dat in gods naam monitoren met oversturende en ondersturende auto's e.d. Dat is echt totaal verschillend voor iedere auto en zelfs coureur.

  23. topneorej

   Stelling 1: al wordt een coureur 10 jaar op rij wereldkampioen, dan nog bewijst hij niet meer dan dat hij beter was dan zijn teamgenoot. Stelling 2: theoretisch is het zelfs mogelijk dat degene die wereldkampioen F1 wordt geen betere coureur is dan degene die in hetzelfde jaar laatste wordt.

  24. topneorej

   Stelling 1: al wordt een coureur 10 jaar op rij wereldkampioen, dan nog bewijst hij niet meer dan dat hij beter was dan zijn teamgenoot. Stelling 2: theoretisch is het zelfs mogelijk dat degene die wereldkampioen F1 wordt geen betere coureur is dan degene die in hetzelfde jaar laatste wordt.

   1. topneorej

    @Harold Andeweg Helemaal mee eens! Rosberg is (volgens mij) met een hoge afkoopsom 'verwijderd' omdat het niet de bedoeling is glamourboy Hamilton in de weg te zitten. Hij verliest trouwens ook regelmatig van Bottas. Die moet gewoon gaandeweg het seizoen verplicht in dienst van hem rijden en watje als hij is doet hij dat ook. Eerdere speculaties dat Max naar Mercedes zou gaan heb ik nooit serieus genomen. Hamilton hakt nog liever zijn eigen arm eraf dan door Max vernederd te worden. XD

   2. Harold Andeweg

    Dat Lewis verloren heeft van een middelmatige coureur als Rosberg is dan ook een behoorlijk smet op zijn zogenaamde goat status. Altijd middelmatige teammaats gehad en een dominante auto, tsja.

  25. Johan NL

   Negatief, zuur, saai, slaapverwekkend, slechte presentatie, Oranje bril. Daar is Slipstream weer.

   1. ArmAMajor

    Dat is jou reactie ook.

  26. Frank R

   wat een stel zure mensen ik stop met kijken!

   1. Roel Konings

    Ja, rot jij maar op jankerd.

  27. rup pert

   Waarom wordt bij Ferrari vermoedens geuit terwijl mercedes al VELE jaren met kop en schouders BOVEN iedereen uitsteekt met vermoedelijk OOK meerdere illegale hulpmiddeltjes? Enige verschil met Ferrari is dat mercedes hier nog genieppiger in is.

  28. rup pert

   Wil niks zeggen Allard maar de meeste democratisch bestuurde steden zijn een grote klote zooi dus Austin gaat waarschijnlijk ook die richting uit ONDANKS de formule 1 daar. Detriot om maar eens een te noemen..... Chicago, Los Angels Kortom shitholes zoals Trump dat zou zeggen.

  29. Frenkyoles

   Bij Ziggo kunnen ze nog een goeie interviewer gebruiken Allard! Top programma, Keep up the good work👍

   1. Johan NL

    Allard of Jack/Olav zit geen verschil in. Jack en Olav zijn nog in staat om het levendig te maken, Allard kan je alleen in slaap sussen.

  30. Ponte Romano

   Ik ben ook geen Coronel fan, maar hij werd toch derde

  31. Sander Alphen

   Zo zo

  32. Liberandus

   Meer hobbels? Ga dan naar auto cross

  33. Joost Kamphuis

   Weer een superaflevering. Maar waarom niet t simpel houden. Ze hebben 100 kg brandstof. Hoe je het gebruikt is aan jou. Hoeven ze t ook niet te checken.

   1. twinkharrylwt

    Omdat er dat een nog groter verschil gaat zitten.. blijkbaar is ferari ook iets innovatiever met verbranding van brandstof.. En zal ook met veiligheid te maken hebben

  34. UnslaveHumanity

   Ook al zou het waar kunnen zijn (het semi-vals spelen van Ferrari), het is veel beter om het woord "waarschijnlijk" of "grote kans dat ..." of "het lijkt inderdaad er op dat" ... etc. te gebruiken ... maar Max gebruikte die nuancering niet ... Das nie zo slim als ie ooit bij Ferrari wil werken. Nu zijn bijna ALLE internationale race blogs, race nieuws sites, race video kanalen in rep & roer. ... Dat kun je toch voorspellen zoiets? ... of niet Max? ... by the way am 100% Max Fan ;)

   1. PAUL'S World of Wonder

    Max is Max, lekker direct. Ferrari speelt herhaaldelijk verdachte sluwe trucjes, dat mag ook best een keer hardop gezegd worden. En dan heb ik het nog niet eens over het partijdige Ferrari voorkeurs beleid van de FIA. Aanpakken die mafiosi.

  35. Jimmy Van Til

   Kvyat kreeg een oenalty in austin waaeom bottas niet in mexico?

  36. Mr AMD

   Persoonlijk denk ik dat elk team wel iets te verbergen heeft, en Mercedes al helemaal. Hoe anders kan Hamilton 6X het kampioenschap binnen halen? Er zijn veel betere rijders dan Hamilton...

  37. Jeroen Sleutelberg

   wacht even. 'helemaal terug geanalyseerd' gebruikt een motor 27 gram brandstof per seconde. allard spreekt over 3 seconden. dan is het toch 3 x 27 = bijna 90 gram brandstof? nog niet veel, maar meer dan 9 gram (vanaf 10.00 kijken)

   1. Jeroen Sleutelberg

    @marcel helder Ah top! Nu is het voor mij Helder

   2. marcel helder

    3 seconden 10% extra tov 27g/s die normaal word verbruikt. Dat is ongeveer 9 gram extra.

  38. Kenneth Van Der Zalm

   Jammer dat die ouwe brompot zo vaak een ‘saaie race’ ziet. Ga dan wat anders doen, denk ik dan. Er viel voldoende te genieten en ik heb veel inhaalacties gezien. Hamilton fantastisch, Botas en Albon geweldig gereden, Ricciardo super. Mooie race hoor.

   1. ArmAMajor

    Het was ook een saaie race. Moet je eens naar andere race klasses kijken hoe spannend die zijn in vergelijking me F1.

  39. ena;wvn;qworv w308ing2pin5g

   Die banden-graphic is gewoon een AWS reclame. Landenteams leuk? Waarom is A1 Grand Prix dan geflopt?

  40. Erik Hobijn

   het is onzin dat het legaal is als het niet betrapt of gevonden is. de daad van meer brandstof is wat het legaal of ilegaal maakt, niet of je wel of niet betrat word. een kromme opmerking

  41. Eric Geisen

   Weer een toples........!!

  42. Geert Snatersen

   "Het is pas illegaal als het geconstateerd" wordt, is de domste redenering ooit. Het is illegaal, er wordt pas wat aan gedaan als het geconstateerd word, Ja. Het wordt geconstateerd OMDAT het illegaal is. Als je iets steelt uit de winkel en niet gepakt wordt, ben je gewoon een dief. Kom nou. Net als dat het ook kut is als een naaste vermoord wordt door iemand die niet gepakt wordt.

   1. Sambal bij

    Klopt, als niemand het door heeft mag het toch gewoon :P

   2. ArmAMajor

    Het is pas illegaal als het zo in het reglement staat. Net zoals iets pas is verboden als het zo in het wetboek staat.

   3. f W

    Net als buiten je meter stroom aftappen.... sjoemelen is sjoemelen ....ook waneer je ferraari heet... ben bebieuwd hoe de mafFIA hier mee omgaat... m.i. volgt er terugplaatsing in punten ... dus is o.a. leVlerck een paar plaatsen terug in de ranglijst....

  43. Rob Bleeker

   Vorig seizoen waren het sensors...........Toen was de snelheid er plots ook uit.Het was inderdaad frappant dat LeClerc ineens nergens te zien was..

  44. Haribo

   Een vraag, gaan hobbelige circuits zoals COTA in 2021 geen mega probleem geven met het groundeffect? Het laagste punt qua rijhoogte van de venturi is waar het effect voor het grootste deel vandaan komt, als een auto stuitert zoals in COTA, verandert juist daar de oppervlakte van de doorgang relatief het meest en dus heb je daar de grootste verandering in luchtdichtheid en luchtsnelheid. Ook het feit dat skirts niet terugkomen maakt het denk ik alleen maar erger, een auto die stuitert krijgt ook nog eens meer vuile lucht onder de auto van de zijkanten.

  45. Jan-Wolter Smit

   Interessant: misschien was de beïnvloeding door Ferrari niet illegaal, maar het meer brandstof verbruiken is dat wel? Is het dan niet illegaal omdat het niet te bewijzen is?

  46. Jeroen van Spronsen

   Krijgen de teams in 2021 dan de chassis aangeleverd of hoe gaat het dan als ze allemaal gelijk zijn? Verder bedankt voor deze video's, top!

   1. twinkharrylwt

    Die zullen niet allemaal gelijk zijn.. er zijn regels geschreven zoals Dit moet er zo en zo uit zien.. en dan gaan de teams er chassis bij maken.. ze hebben ook een era gegad dat ze dit deden en de teams hele andere interpertaties van de chassis hadden..

  47. Verzee

   Altijd goed programma dit 😊👍

  48. henk leenheer

   heren als paardenman weer genoten en op je ouwedag weer wat geleerd

  49. TheMrBennito

   'gridgirls'... hahahaha

  50. Jeroen Kuijer

   wat de Heren vergeten is dat dit een start is met de budget cap komende seizoenen zal de budget cap steeds verder worden aangescherpt

  51. gerrik fikse

   Bedankt voor deze stream! Was weer erg goed. Heerlijk om naar te kijken.

  52. Alex Bernadina

   t Was weer heerlijk om naar jullie te luisteren , ga zo door!

  53. SolidProofEngineer

   Een zware auto heeft veel Kinetische energie (massa x snelheid) bij zich, dat is in geval van een aanrijding beter voor de rijder. Voor de acceleratie, bochtgedrag natuurlijk slecht.

  54. Barry T

   Vraag/opmerking: Max rijdt 66 ronden op de harde band in Mexico met de nodige inhaal acties, vervolgens houden de harde banden het maar 16 ronden vol in de VS. Ik neem aan dat het in werkelijkheid niet exact dezelfde compound was, maar naar mijn mening was het systeem met de hard, medium, soft, supersoft, ultrasoft vorig seizoen toch duidelijker. Het is toch vreemd voor de kijker dat de zelfde coureur met dezelfde auto en de band die als "hard" is aangeduid, een week later 50 ronden minder doet met diezelfde band?

   1. Johan NL

    @Barry T Sowieso wel andere compounds, misschien wel erg ver uit elkaar. Bv dat de softs van Mexico nu de hards waren. En dat dan samen met de andere variabelen die zorgen voor zo'n groot verschil. Blijft groot verschil natuurlijk.

   2. Barry T

    @Johan NL Andere setup, andere baan, temperatuur verschil, gat in de vloer, enz. Begrijp dat dat van invloed is op de slijtage, maar op het eerste gezicht lijkt een verschil van zo'n 50 ronden toch wel heel veel. Zullen inderdaad twee verschillende C nummers zijn geweest.

   3. ggraaf

    Er kwam later aan het licht dat er een stuk uit zijn vloer was. Ze denken dat de banden daardoor extra hard sleten.

   4. Johan NL

    Je geeft toch zelf al antwoord voor een deel? Nou moet ik wel zeggen dat ik de compounds niet vergeleken heb tussen VS en Mexico maar goed daar zal vast een 1e factor in gezeten hebben. De C nummers. Zogenaamd zou dit duidelijker moeten zijn, voor de leek die het volgt wellicht? Maar het zegt niets over of de band nou echt soft is. De soft kan de hard zijn op een andere baan dus slaat nergens op. Buiten de compound verschillen tussen VS en Mexico spelen er ook dingen als auto setup (vraag me niet exact wat maar afstelling auto heeft ook invloed op slijtage) en de verschillende banen kennen een andere slijtage.

   5. twinkharrylwt

    Het oude systeem was zeker duidelijker! Wel sleten die banden hier heftiger met die baan.. weet niet of temperatuur en hoogte een effect hadden

  55. Storm van hogh

   Heerlijke aflevering weer! Fijn en inhoudelijk! Vraag voor Kees, welke teams zijn er in 2021 wellicht in andere vorm bij? Merc. Red bull? ( Honda) vertel het ons...

  56. Jan Klas

   Allard.. ik wil het je wel uitleggen. Een zware auto is veiliger. Zoals je terecht aangeeft, in iets wat zwaar zit zit meer energie. Het is dus lastiger om iets wat zwaar is, snel tot stilstand te brengen. En precies dat is wat dodelijk is. Zou je de rijder in een constructie van airbags zetten en dan alsnog binnen 0.1s van 300km/h na 0km/h brengen, dan heeft ie niets gebroken, maar is ie door de inertie nog steeds zo dood als een pier. Een zware auto dendert langer door, dus komen er minder krachten op de organen van de rijder te staan. De vertraging wordt kleiner. Vergelijk het even met boten. Als jij met een heel lichte speedboot met 50 knopen tegen een paal opvaart, ben je hoogstwaarschijnlijk dood. Doe je dat met een megatanker, zul je het waarschijnlijk niet eens gemerkt hebben. Het gewicht is gevaarlijker voor de ANDERE rijders en de omstanders. Niet voor de rijder zelf.

  57. Jack Kuppens

   Always a great show love it regards from New Zealand keep going looking forward to the next one, Thanks.

   1. Geert Snatersen

    Speak Dutch, or do you watch it with CC?

  58. Jan Klas

   Kees heeft er verstand van, maar deze keer ben ik het niet met hem eens. "Max had geen kans tegen de twee mercedessen" is naar mijn mening volslagen bullshit. Was die gele vlag er niet gekomen, of de race 2 rondes langer geweest, dan had ie Hamilton nog kunnen pakken. Dat is wél kans hebben. Goed, door de gele vlag kwam dat er niet, maar de uitspraak dat Max kansloos was, is nonsense.

   1. Jan Klas

    Aanvullend: of iets illegaal is, heeft NIETS te maken of het ontdekt wordt of niet. Illegaal wil zeggen dat het niet volgens de regels is. Of je dan wel of niet betrapt bent, betekent NIETS. Als ik iemand vermoord, maar ik weet dat op zo'n manier te doen dat ik er nooit voor gepakt wordt, dan is moord legaal? Komop zeg.

  59. Rene van hest

   geen DRS meer.. wist ik niet.. heeel blij van. ps blijf elke maandag erg genieten van deze twee heren! top

  60. Nico Nesta

   Kees is echt een verademing kwa Nederlands racecommentaar. Helaas wordt hij vaak onderbroken middenin zijn altijd leuke verhalen en anekdotes. Allard lijkt onwetend, die wil hobbelige circuits. In zijn geval is zwijgen echt goud.

  61. Roelof Bork

   Hoe heet die meneer naast Allard toch. O ja Kees, Kees, Kees, Kees en nog eens Kees. ;-)

  62. tweakradje

   Verstappen had wat aero schade. Leclerc reed met oude motor. Vettel helaas er snel uit om conclusies te trekken. Nog geen vroege conclusies. Volgende race zullen we een beter beeld krijgen of Ferrari idd zoveel slechter is geworden. Fuel flow limit is complete onzin! Gelijk afschaffen! Als ze 150 kg meekrijgen moeten ze de race er maar mee doen.

  63. Danek Habets

   Hallo heren, kunnen jullie (als jullie het weten) een beetje uitleggen wat er zo bijzonder is aan de 24 uur van le mans in 1966 en waarom die verfilmd is? En of het een tip is om daarvoor naar de bioscoop te gaan. Alvast bedankt!

  64. Paulus-NL

   Vraag voor Kees en Allard: Nu de punten en winnaars bekend zijn. Waar letten jullie de komende 2 races nog op? Gaan we nog iets zien daar of zijn dit nu 2 races die enkel als test gaan gelden voor 2020 updates?

  65. Jan Theunissen

   Heerlijk programma blijft het! Met sommige details over 2021 die ik nog nergens anders had gehoord. De stelling van Kees over het opzoeken van de grens in topsport: je bent pas fout als je gepakt bent dat je iets fout doet, deel ik niet. De teams zitten niet alleen in een grijs gebied te experimenteren, maar weten het ook als ze iets illegaals ontwikkelen. Ten slotte mijn vraag: de progressie bij Alfa Romeo is volgens mij sterk verminderd, is hier een reden voor? Bedankt heren, tot de volgende video!

   1. Jan Klas

    Kees praat dan ook, op dat punt, volstrekte bullshit. Illegaal wordt omschreven als 'tegen de regels/wet'. Als de regels zeggen 100kg brandstof per uur, en jij vind een manier om 100,1kg brandstof te verstoken per uur, dan is dat illegaal. Ongeacht of je nu betrapt wordt of niet.

  66. Burning MrB

   Lelijke 2021 wagens

  67. Hans van der Schoot

   Ook genoten van de start en de laatste rondes. De hobbels gaan die geen extra problemen opleveren met de 18" wielen (Minder vering in de band)?

   1. Markus

    Ik weet niet of het wiel met velg zwaarder of lichter is m.b.t. onafgeveerde gewicht. Maar inderdaad heb je minder demping met een plattere band dus wordt de suspensie veel belangrijker. We shall see :)

  68. Mark S.

   die nieuwe regel is natuurlijk niet voor niks ingevoerd

  69. Tech Guy

   Grondeffect en 92% behoud van downforce achter auto betekent dat de downforce door geinduceerde weerstand flink omlaag gaat. Anders kan je per definitie geen schone lucht achterlaten voor de achterligger, of in ieder geval niet in die mate (schatting). In het verleden werd het toch te gevaarlijk geacht om grondeffect te hebben, toen met skirts die als ze beschadigden bijna gegarandeerd een (zware) crash tot gevolg had? Hoe gaan ze nu een plotseling verlies van grondeffect voorkomen, met het weinige downforce door vleugels, om gevaarlijke situaties te voorkomen?

   1. Jan Klas

    Er zijn in het verleden auto's letterlijk opgestegen en over de kop geslagen. Het punt is; men moet wat. Men heeft destijds grondeffectauto's verboden omdat ze gevaarlijk snel werden, té snel. Het risico was te hoog. Zoals zo vaak, heeft men de keuze niet weloverwogen gemaakt. Vaak ziet men bij dat soort keuzes van de gewenste keuze alleen de voordelen en niet de nadelen. Die nadelen zijn nu duidelijk en zijn bijna een doodsteek voor de sport; geen inhaalacties meer, saaie optochten. Ze moeten dus wel iets, de kritiek is niet van de lucht. Plus dat we aardig wat verder zijn in de tijd, en de kennis van e.e.a. aardig is toegenomen. De verantwoording is dus dat men destijds nog niet de kennis had om verantwoord om te gaan met grondeffect-auto's, en dat men dat anno 2019 wél zou hebben. We gaan het zien. Als Max tijdens de race docked aan het ISS, weten we dat het toch niet werkte.

  70. Wilco Faber

   Was leuke uitzending met veel humor ook. Vooral het administratief afhandelen van een deel van de race en het gebeuren rond Ferrari maakte me aan het lachen

  71. Bert van Lelieveld

   na de GP in Frankrijk was F1 op sterven na dood , om weer spanning in de races te krijg had Mercedes opeens een Koel probleem En Enn Ferrari een 60pk meer , ik verdenk de FIA ervan dit georganiseerd te hebben zo kon Redbull, 2 GP.s winnen en werd Ferrari opeens de snellere Tot austin ... Daar moest Ferrari die 60pk weer in leveren En werd het weer een optocht met Mercedes 1 en 2 en Redbull op 3 Ik hou m’n hart vast voor wat er in Brazilië weer voor gekookt is door de FIA

   1. Jan Klas

    Ben het bijna met je eens. Dat de FIA iets met Ferrari heeft gedaan, is duidelijk. Maar het hele jaar zit Red Bull Mercedes behoorlijk op de hielen. De hele Ferrari-scam doet dat vergeten, maar RB zat dit jaar heel erg dicht bij, en soms zelfs iets voorbij, Mercedes. Mercedes is absoluut niet zwaar dominant meer tov RedBull.

  72. robinkrenk

   Ook vraagje voor Kees, Albon z’n witte band is in beslag genomen om dat er een koude breuk te zien was, Maar alleen in de data.. nu moest ie geel geel rood rijden... nou vraag ik me af ; als dat een probleem is dat door de band komt, krijgen ze dan niet gewoon een nieuwe witte band van pirelli?

   1. Aiden Schotsborg

    robinkrenk Nee, hij kreeg geen nieuwe band, omdat hij er al een ronde mee had gereden.

  73. sam weterings

   Waarom geven ze tijdens vrije trainingen niet de tijden van de race pace weer?

  74. Killerdude

   Max heeft de Brazilië gp zelf verknalt en dus ook niet ongeveer gewonnen

  75. Robbin Milatz

   Jammer dat ik er naast zat, geen blindstroom op de electromotor bij Ferrari dus. Vermoedelijk een trucje met de fuel-flow sensor. De meetwaarde van een sensor kan beinvloed worden door inductie: het magnetisch veld dat opgewekt word wanneer elektrische energie door een kabel loopt. Als er dus een kabel langs die sensordraad gelegd word kun je met die kabel het signaal verstoren en daarmee de meting beinvloeden. Zo'n flow sensor is een begrenzer: de motorcomputer weet vast wel hoe om te gaan met meer brandstof :-) Er zijn vast wel meer dingen die opvallen waar je je vraagtekens bij kunt zetten: Hamilton die voor elke gewichtsmeting na het eind van de race altijd eerst mensen ontmoet, ook achter de schermen (letterlijk)... Kimi met zijn legendarische radiogesprek waarin hem werd gezegd: "You will not have the drink". Welk "system is not connected"? Aquamist? Wie kan er nog meer verzinnen?

   1. Jan Klas

    @Robbin Milatz Heb je de start wel gezien? Er was 1 merk wat nogal terugviel bij de start (=wegrijden uit stilstand). Ferrari startte van 2 en 4. Na 3 bochten lag max 2e, en hamilton 3e, Ferrari 4 en 5.

   2. Robbin Milatz

    @Jan Klas Je hebt gelijk, ik heb het aangepast. Wat wel frappant is, dat het fenomeen voornamelijk op snelheid lijkt te gebeuren. Met wegrijden uit stilstand of na korte bochten lijkt er geen groot verschil te zijn. Het lijkt mij, dat als er meer vermogen zou zijn in de Ferrari, dat ze dan in alle accelaraties sneller zouden zijn. Aerodynamica, daar kan ik me wel wat bij voorstellen. Ik hoop dat we er ooit eens achter komen wat ze nou hebben gedaan.

   3. Jan Klas

    Je presenteert het als feiten, maar dat zijn het niet. Voor mij staat het als een paal boven water dat Ferrari, in samenspraak met de FIA, de kluit belazerd heeft om Ferrari boven Red Bull te houden. Als je 2 wedstrijden totaal dominant bent, sneller dan alles en iedereen, en je wordt de wedstrijd erop op bijna 50 seconden gereden, dan ben je door de mand gevallen als valsspeler. Punt, einde discussie. Alleen, niemand weet nu echt wát ze precies gedaan hebben. Er zijn allerlei theorieën, olie verbranden, iets met de electromotor, de fuel flow sensor, maar niemand weet wat ze nu eigenlijk gedaan hebben. Alleen dat ze overduidelijk IETS gedaan hebben.

  76. Jack_Static

   Wat ik een beetje mis is de speculatie hoe Red Bull hier achter is gekomen. Het is zo'n specifiek iets. Dat zie je niet als je even stiekem langs een Ferrari loopt in de pitsstraat

  77. MrDutchVegas

   Kees en Allard, altijd goed...

   1. drejjk

    @Johan NL nee van jou blijven we prima wakker

   2. Johan NL

    Altijd goed als je in slaap wilt vallen inderdaad. Handig.

  78. Beraniden

   6.42 , Kees met de Rijksweg !! mooi van de oude stempel ; )

   1. Beraniden

    @LogiForce86 , pfffff , ik vond het een mooie reactie van Kees , wij hadden hier vroeger een Betonweg , effe kijken wat jij daar van weet !

   2. LogiForce86

    Heeft niks met de oude stempel te maken. Rijkswegen zijn wegen waar het rijk voor verantwoordelijk is, voornamelijk de snelwegen, en worden dan ook onderhouden door de Rijkswaterstaat. Vroeger waren er ook wegen van het rijk in en buiten plaatsen die bijvoorbeeld ook rijksweg in de naam hebben (de weg van Groningen - Delfzijl heet zo bijvoorbeeld). Maar de snelwegen zijn nog steeds rijkswegen. ;) Zie: nl.wikipedia.org/wiki/Rijkswegen_in_Nederland

  79. Jeroen Snijders

   Wie team denken jullie dat er volgend jaar nummer 4 word?

  80. Hero Kaspers

   Ik heb nog wel een (technische) vraag: Waarom wordt de fuel-flow uberhaupt gemeten? Waarom wordt er niet gewoon gesteld dat er max 150 kg brandstof mee mag oid? En dat de constructeurs t lekker zelf uitzoeken?

   1. rob geneuglijk

    Hero Kaspers Je mag maar een bepaalde hoeveelheid brandstof per minuut naar de motor doen anders kunnen ze hem daar op afstellen (partymodus) maar je hebt wel gelijk aan de ene kant