Chinese webshops - Zondag met Lubach (S10)

841K weergaven551

  Het is december en dat betekent dat er weer volop online geshopt wordt. Op Chinese webshops als AliExpress en Wish wordt in Nederland inmiddels meer besteed dan op Ebay en Amazon samen. Per dag komen er zo’n 70.000 pakketjes uit China onze kant op. Deze spullen zijn dan wel extreem goedkoop, maar de kwaliteit is ook erg slecht.
  Arjen Lubach is terug met een nieuw seizoen Zondag met Lubach. Nog actueler, nog satirischer en nog vaker nog het woord nog. #ZondagMetLubach zie je iedere week om 21.10 uur op #NPO3 en NLsel. #ZML
  Deze video komt uit uitzending 8 van seizoen 10 van Zondag met Lubach: www.vpro.nl/zondag-met-lubach/kijk/afleveringen/seizoen-10/aflevering-8.html
  www.vpro.nl/zml
  www.npo3.nl/zondagmetlubach

  Gepubliceerd op 12 dagen geleden

  Reacties

  1. Theturtleowl

   Wat ik hier uit haal, is dat het afwachten is tot er een kleuter stikt in een stuk speelgoed of een elektrisch apparaat ontploft en een woning in brand zet waardoor een flat afbrand.

  2. Theturtleowl

   Ik heb in mijn leven twee keer iets gekocht van Ali. En ik heb mezelf beloofd het nooit meer te doen. Het was pure rommel. De prijzen zijn te goed om waard te zijn, als het pakker überhaupt als aankomt.

  3. micro g

   garantie heb je wel altijd bij aliexpress whahaha ik heb altijd mijn geld terug gekregen zonder het product op hoeven sturen in nederland is garantie evenveel waard als een drol

  4. Dennis

   Geen garantie, en of je dat wel hebt. Geef het product dat je hebt gekregen wat niet is bevallen, of totaal niet ontvangen hebt een slechte review en ze hangen als n blok aan je been. Ze doen alles om goede reviews te krijgen, meerdere malen zo al geld teruggekregen.

  5. Sigrid van Osch

   I wish we could turn back time, to the good old days... Het zijn dingen als dit waardoor ik denk dat het internet uit de hand gelopen is. En nu klink ik oud en misschien ouderwets (en ik ben een millenial). Het is allemaal veel te gemakkelijk gemaakt. Fysieke winkels verdwijnen uit het straatbeeld, gaan failliet en het internet is de dader. Zo denk ik erover...

  6. DHYNAM1XX

   Wat een kwalbak is dit zeg. En qua garantie via Ali - 10x beter dan de meeste webshops hier. Of nieuw product, of product vernieuwd en geld terug. Beetje belachelijk maken maar de gemiddelde Nederlandse shops scoren en een dikke - op garantie en dergelijke.

  7. Kobus samson de geit fan Samson

   Jammer dat hij geen bladblazer gebruikte op het einde

  8. beedsj roiue

   We kunnen natuurlijk op z'n Hollands alles van Ali gaan afkraken maar ze leveren ook veel goede producten, je moet alleen selectief shoppen en goed uit je doppen kijken.

  9. Ruben Smit

   Wat een misleidend verhaal weer van die godsirritante Lubach...... Dat filmpje van die step is helemaal niet een item dat van Ali kwam. Als een product defec is krijg je gewoon restitutie, en er is zat kwalitatief spul te krijgen. Ja er is een hoop rommel, maar loop ff de action in..... inderdaad, je krijgt waar voor je geld. Ik zal zelf niet snel laders e.d. kopen in China maar zat spul gekocht wat al jaren prima z'n doel vervuld voor een fractie van de prijs. Hier word notabene in reguliere winkels exact dezelfde items verkocht maar die wel eerst 5x over de kop gaan. Dat hele CE keurmerk is gewoon een lachertje.

  10. Oskar de Jong

   Tja, als HEMA, Kruidvat en álle andere winkels in China mogen kopen, waarom dan niet de consument? Dat zit gewoon in dezelfde container. Ook 'alle busjes' die ingezet moeten worden om de goederen te leveren, gaat niet op. Want met wel vervoer ga je naar de winkel om je spullen te kopen? Niet één busje, maar tien auto's naar diezelfde Hema, Kruidvat, enz.

  11. Sflot

   Ik vind het alleen al pure mishandeling van post verwerkers en bezorgers, naast het feit dat je pure troep koopt natuurlijk.

   1. m g

    Dat is hun werk.

  12. Ina Fitable

   ik heb en zal nooit een cent uitgeven aan deze zooi... en dat jullie dat allemaal wel doen dat zegt een hele hoop over jullie kortzichtige vee-mentaliteit ..

  13. ceerw buty

   We kunnen natuurlijk op z'n Hollands alles van Ali gaan afkraken maar ze leveren ook veel goede producten, je moet alleen selectief shoppen en goed uit je doppen kijken.

  14. hebus4

   En waar denk je dat al dat soort dingen gekocht worden door de winkels hier.... juist ja, en zeker die online winkels. Maar dan wel 10X de prijs vragen. En wtf is er mis met die Funko Pop Harry potter die koop je gewoon hier ook in de winkel. Blijf alleen van die elektrische toestellen en laders af.

   1. huttio srreu

    Ze moesten iemand die echt van chinese afkomst is doen ipv Ruben

  15. Piet Beslag

   pff wat een zenuwachtig gedoe, ik begrijp niet dat hier 800k mensen naar kijken, maar goed

   1. huttio srreu

    Ondertiteling : chinees

  16. Rocco

   Hij is geen millenial hij is een zoomer

   1. ceerw buty

    1.5k

  17. Monique N

   Ik koop gewoon mijn kralen (glas) op ali. Is goedkoper en meer keuze dan hier qua kleuren. Zelfde kwaliteit ook. Het scheelt geld en alles wat hier in de winkels ligt komt ook uit China alleen drie keer zo duur, ook online. Ik zou geen electronica kopen of speelgoed en make up. En wat betreft klimaat/milieu: ik ga niet ieder jaar vliegen! Dat is ook vervuilend.

  18. Silvertail To Yellowpeony

   8:59 Ik kan mijn Cobra 6 met een gerust hart afsteken

  19. Otjhuu

   Dit is wel allemaal goed doordacht hoor 😂

   1. Otjhuu

    huttio srreu ik had het over de dingetjes die Arjen en Tex deden met die brandblusser enzo dat vond ik grappig ik bedoelde niet over de chinese spulletjes

   2. huttio srreu

    Praatjes zijn onzin. Laat acties zien. Probeer eens made in Holland en zo goedkoop als CHinese spullen. Anders kopen mensen steeds geen shit

  20. Alpha 97

   ik pak duizenden euros winst door china, net zoals velen anderen

   1. huttio srreu

    Ik snap Eric Cartman weer wat beter

  21. RUDY XXX

   Bestel mijn visspullen op Ali ...😊😊...super goed ...en 4 keer goedkoper dan in Nederlandse hengelsport winkels ...vooral shads en pluggen ...vangen net zo goed als de dure merken ...

  22. haytionette

   hahaha, die politiejassen :D

  23. isaac ong

   oh damn his chinese pronunciation is actually pretty good!

  24. vinasu maaj

   100 werknemers das ook niet veel

  25. Smart Sam

   Nederland garantie???? Ga weg jo. Altijd gezeik hier in dit.klote land. Go china

  26. Bosanski-Zmaj Bosnakca-Ejderha

   niet meer die shit kopen.

  27. Charlotte

   Wie zegt dat de Nederlandse producent niet hetzelfde product uit die fabriek haalt en daar de CE keuring opkoopt en het vervolgens voor 50x meer doorverkoopt?! Ik zie producten voorbij komen die er kwalitatief goed uitzien. En inderdaad de Chinese service kunnen wij Nederlanders van leren!!! Krijg altijd mijn geld terug en heb altijd alles binnen gekregen 💞 JOOM, maar goed altijd wel opletten, waar het product van is gemaakt en ALLEEN iets halen als het ECHT nodig is! Sommigen hebben hulp nodig als ze 10 spullen per keer halen!! Álles met mate!

   1. vinasu maaj

    Tuurlijk lubach jij wel overloper linkse nieuwsdrammer, je komt jezelf gauw genoeg tegen

  28. Ra Senché

   Eindelijk weer een topic waar ik het mee eens ben. duurde een paar topics maar dan heb je ook wat he

  29. Renée Piet

   Ondertiteling : chinees

  30. Dumpling

   Ze moesten iemand die echt van chinese afkomst is doen ipv Ruben

  31. george ghazal

   1.5k

  32. Rayboss302

   Flikker op. Het is die wereld economie die jou bazen promoten en pushen puppet Lubach. Take a stand.

  33. Isabelle Amé

   Ik snap Eric Cartman weer wat beter

  34. Gangst Diddy

   Praatjes zijn onzin. Laat acties zien. Probeer eens made in Holland en zo goedkoop als CHinese spullen. Anders kopen mensen steeds geen shit

  35. sehhi vooty

   10:07 Dijkhoff zou zeggen: "70 per dag"

  36. Abdes NCC

   Lachen die man

  37. Manchester Is Blue

   de echte reden dat het exact zelfde product in een nlse webshop 10 keer duurder is komt omdat de gemiddelde nlse ondernemer gierig en gretig is. voor mij aliexpress 24/7

  38. Valmorian

   Ik koop ook altijd 12 kabeltjes voor mijn telefoon, kan ik weer een jaar vooruit met mijn DOOGEE X90 Cellphone 6.1inch 19:9 Waterdrop LTPS Screen Smartphone Quad Core 16GB ROM 3400mAh Dual SIM 8MP+5MP WCDMA Android Go. Echt top hoor AliExpress!

   1. Valmorian

    @sehhi vooty What the fuck lmfao

   2. sehhi vooty

    Deze linkse fascist zit daar door familie ,en vertelt niet het echte verhaal .Alle grote bedrijven zijn even slecht of goed .

  39. we all

   haat aan iedereen die china steunt

  40. Christa H.

   Pfff ik koop amper wat, laat staan van zo'n webshop.