Chinese webshops - Zondag met Lubach (S10)

1,1 mln. weergaven651

  Het is december en dat betekent dat er weer volop online geshopt wordt. Op Chinese webshops als AliExpress en Wish wordt in Nederland inmiddels meer besteed dan op Ebay en Amazon samen. Per dag komen er zo’n 70.000 pakketjes uit China onze kant op. Deze spullen zijn dan wel extreem goedkoop, maar de kwaliteit is ook erg slecht.
  Arjen Lubach is terug met een nieuw seizoen Zondag met Lubach. Nog actueler, nog satirischer en nog vaker nog het woord nog. #ZondagMetLubach zie je iedere week om 21.10 uur op #NPO3 en NLsel. #ZML
  Deze video komt uit uitzending 8 van seizoen 10 van Zondag met Lubach: www.vpro.nl/zondag-met-lubach/kijk/afleveringen/seizoen-10/aflevering-8.html
  www.vpro.nl/zml
  www.npo3.nl/zondagmetlubach

  Gepubliceerd op Maand geleden

  Reacties

  1. LazerBlade

   “Kleding die je de hele dag aan kan houden”

  2. Frits Wester

   Wat een vlegel, maar veel mensen doen dit. Zulk soort acties zijn best milieu belastend als je in dit geval 4 van die kabeltjes koopt die achter elkaar kapot gaan dan gooi je ze weg en moet er dus 4x zo’n kloterig kabeltje geproduceert worden met alle gevolgen van dien dus moeten er meer grondstoffen worden gebruikt, waarvan sommige langzamerhand op raken. Ik pleit er dan echter voor om iets van kwaliteit te kopen de aanschafprijs is dan wel wat meer maar je doet er veel langer mee en uiteindelijk heb je de prijs er wel uit terug verdient en wordt er minder geproduceert.

  3. ExPat- Riot

   De Gutfeld van Nederland. Fox Gutfeld, onze Lubach. Heeft u gelachen.? Ik niet. jootse tijdrover, crimminal.

  4. Mohamed Elias

   Hoe gaat dat met: Stel je koopt een item(s) in voor 11 - 16 euro. Maar je betaalt 22 euro voor verzend kosten? Moet je de inklaringskosten ook nog bij betalen of hoef dat niet?

  5. Peanut

   Ondertussen worden de rietjes afgeschaft en komt er een 100 voudige zooi meer per dag binnen wat meer rotzooi veroorzaakt dan zoiets onbenulligs. Waar is de EU nou mee bezig?

  6. Manolito revos

   porselein is een chinese uitvinding voorganger van delfsblauw

  7. WH250398

   Waarom zou je voor 4 euro 4 slechte usb kabels kopen als je voor een tientje een in Nederland kan kopen die jaren kan meegaan? Die dunne kabels zijn ook echt een risico voor de batterij van je telefoon.

  8. Bini Gurung

   Ja, ze zeggen van weinige onderzoek. Als we hier in winkel spullen kopen die zijn ook in China gemaakt. Want ik kijk altijd waar die spullen zijn gemaakt. Laste keer had ik slim onderbroek via Nederlandse webshop gekocht. Toen ik thuis kwam van het werk lag een pakt, dacht dat ik niks van aliexpress gekocht. Ik heb de lable gekeken het is toch van aliexpress, hoe kan dat? Retour verzending adres was Schiedam Nederland.

  9. 8alakai8

   ik heb van af 2014 tot 2018 drone onderdelen besteld bij banggood denk intotaal wel 4000 euro aan spullen en als iets stuk was kreeg ik gewoon nieuwe moest wel filmpje maken om te laten zien dat het stuk is maar kreeg dan gewoon nieuwe en als je een goede klant bent geven ze ook garantie zonder filmpje en als je 1 euro betaald voor verzending is het in een week

  10. Rosanne Kokx

   Als bij ons iets niet aankomt of niet goed is geleverd dan betaald mijn vader niet.

  11. Jan Groen

   4:20 ik ga dit gewoon de hele dag aanhouden ja ik ga altijd gewoon 7 keer per dag wisselen van kleren

  12. Roy Earle

   14:47 ik vindt beide even knap, eerlijk gezegd.

  13. randy slopsma

   die poppetjes zin ook voor de sier

  14. Mew

   13:55 [arjen] “Tex Hallo, Hey!” [Chinees] “ik versta je niet” [Arjen] “Kut, hij praat Chinees, Ik he-uh” [Chinees] “Ik ga dood van de honger, Heb je noedels?” [Arjen] “ja hartstikke leuk-Tex Uh even Moe-Moet er en wetgeving om de Europese consument te beschermen?” [Chinees] “Waar ben ik? Ik heb heimwee” [Arjen] “..ja... Oké, uh volgende vraag, Tex! kunnen wij van China eisen dat ze onze- [Tex] “Arjen wat ben je nou aan het doen?” [Arjen] “Tex?!” [Tex] “wat is dit!?” [Arjen] “Tex, Man!” [Tex] “Wat doe je? Dit is gewoon Chinese namaak!” [Arjen] “Ja maar, Ik dacht Jij bent best wel duur dus dan, dan doe ik het maar even zo!” [Tex] “ja, Ja maar hij spreekt alleen Chinees! en dit is toch ook geen twee meter? Dit is max 1,90, een soort dwergje is dit!” [Chinees] “kunnen jullie mij helpen om mij terug te sturen naar mijn eigen land?” [Tex] “Ja ja dat zal wel effetjes” [Arjen] “uh” [Tex] “Ik vind dit di Ech- ik vin-“ [Arjen] “ik vind hem wel iets knapper dan jij, Moet ik eerlijk zeggen.” [Tex] “Ja maar nee uh, Ik vind dat wel subjectief, ja maar dit is dit is toch gewoon Troep? ik zie ook nergens een keurmerk ofzo, kijk ik heb gewoon netjes heb ik zo’n logo ja. [Arjen] “Ja oké” [Tex] “IK Schrik hiervan! ik ben gewoon uitgebreid getest! Weet je wel? En dit is gewoon troep! volgens mij ook zon brilletje”

   1. Mew

    Thomas Joosten ik begin nog maar net met Chinees leren. Ik versta dat geschreeuw niet zo goed, Iets met au! Mijn hand!

   2. Thomas Joosten

    Vraag me af wat de rest betekent dan.

  15. atomkraftteddy

   Ali Cyaankali!

  16. 雁南飞

   路过...

  17. Soufyan Bouhtat

   we doen wel altijd lacherig over china en z'n producten maar in Nederland is alles gewoon belachelijk duur, dus we moeten niet klagen...

  18. S.E. Brandsma

   Oei, mijn ervaringen geven mij de indruk dat hier lobbywerk actief is.

  19. Hans H

   Wat een grote onzin van deze hoogstemming land verrader. Als je het hier koop komt het ook uit China. En aliexpress kent zeker garantie , heb er al een paar keer gebruikt van gemaakt . En vaak krijg je product gewoon weer nog eens gestuurd, en mag je de oude houden

  20. Pope Fluke

   Die lul van een Lubach heeft gewoon van hogerhand opdracht gekregen om de Chinese sites af te breken. Aangezien hij alleen maar een puppet is doet hij trouw wat hem opgedragen is. Eigenlijk een zielig en karakterloos mannetje. Gaat natuurlijk niet vertellen dat hij ook bij AliExpress koopt.

  21. eppsislike

   Het levert Nederland ontzettend veel winst op, vandaar dat er niks aan gedaan word. China is de toekomst.

  22. Doryoosh Faqiri

   Wel grappig sinds dat de namaak van Tex De Wit wel op Thierry Baudet lijkt. lol

  23. Olivia Jadore

   en dan vervolgens bij mij aan de balie komen klagen ja mijn batterij is kapot. IDIOOT

  24. Stan Widdershoven

   De staat van de wereld, daar betalen we allemaal voor. Goedkoop is duurkoop.

  25. Lucas

   fk al die websites, zoek op MrFade of Bolwhammer, bestel alles en je bent heeeeel blij

  26. Aafke Blootvoetje

   O MIJN GOD daar werd ik echt een beetje misselijk van

  27. Be. St.

   Landverrader

  28. PROJACKED

   John Oliver wannabee, met onderbroekenhumor...

  29. silvereagle404

   zo'n accubrandje, levens gevaarlijk. dat kun je niet blussen. als je het in een bak water gooit, blijft het door branden

  30. free spirit 1

   So what? Elders dingen kopen die ook uiteindelijk in china zijn gemaakt? Of 5 keer zoveel betalen voor iets gemaakt in de EU dat kwalitatief lang niet altijd beter is? De relatie tussen prijs en kwaliteit fluctueert zo enorm dat het geen wonder is dat mensen defaulten op chinese webwinkels. Laat de overheid strenger zijn met hoe en wat mag worden verkocht in plaats van de schuld bij de consument te leggen.

  31. 6R0V3R

   Kind kan makkelijk stikken in het brilletje van harry potter popje,kind kan ook makkelijk stikken in een doperwt.Overigens is dat ontplofte stepje ook van ali of wish?....Keurmerk zegt ook niks,er komen nog steeds producten door die keuring die niet deugen of in verpakkingen zitten waardoor kleine kinders kunnen stikken!....Rode teletubbie pop was ook gifig,toch door keuring en zo zijn er meer van dat soort dingen. Bol.com staat niet in de lijst of amazone,allemaal platform voor dit soort producten en die ook vaak stuk gaan.........Vind niks grappigs aan dit programma. Alles is wat verdraaid, zodat er een programma van gemaakt kan worden voor wat kijkcijfertjes....zag het toevallig voorbij komen,ook laatste keer

  32. Nadia Leur

   dat is gewoon de normale kwaliteit van een iphone kabeltje toch?

  33. JOUWWIE Business

   You Wish!

  34. Juho Linna

   Lol

  35. Klasien Bijlsma

   Steun je landgenoten: Koop in Nederland!

  36. Beau Xu

   Is that Chris Chappell in the last segment? Love his work.

  37. Kobus samson de geit fan Samson

   Hij moest een bladblazer gebruiken om die poppetjes weg te blazen

  38. kanibaal kanaal

   De kwaliteit van wish is nog best goed hoor

  39. Chinh Nguyen

   het allemaal troep is, de verstandige mensen weten de kwaliteit er tussenuit te pikken

  40. CobraAir

   Zo heeft iemand een pc gekocht onderdelen normaal 950euro. Daar 250 euro. Ingebouwd, aan gedaan win10 er op geïnstalleerd toen kwam er allemaal rook uit de voeding. En beeldkaart en moederbord brande letterlijk door. Nu komt het leukste. Tegen mij heeft die gezegt dat ik ben goedkoper uit en sneller was.

  41. Mees koning

   Ik vind het heerlijk dat arjan ‘yeezys’ goed zegt, geen ‘djiezies’

  42. 33 /Al'Zuhr\

   Nog nooit van gehoord hoedan ook.. ik zit die website nu te bekijken.. Leuk Dank je voor dat vpro zondag met lubach. :)

  43. John Obmar

   Ik heb net een stel kabeltjes bij een Chinese webwinkel gekocht. Zou ik hier 10 keer zoveel voor betalen.

  44. John Obmar

   _"Kijk, dit poppetje gaat heel snel kapot"_ zegtie terwijl hij zijn gezicht vertrekt van inspanning tijdens het kapot maken van het ding.

   1. Afro Duck

    @Ronald Jesse welke psychopaat speelt er ook met een funko pop

   2. Ronald Jesse

    ja, leg dat maar uit aan de ouders als hun kind blauw van het zuurstofgebrek in haar trappelzak ligt.

  45. Professor van Gilst

   Wat een nepwijf is die influencer saar zeg

  46. Noah Kemkens

   Het zijn geen webshops maar platformen voor webshops.

  47. Fatiha El Ghalbzouri

   Boycot Chinese markt

  48. Nico Nesta

   Dom volk koopt troep die de grondstof niet waard is, en snapt ook echt niet het probleem. Het is zo goedkoop, ik gooi het wel weg. Dat is precies het probleem. Elke debiel die er vaker besteld een spuitje wat mij betreft.

  49. Joost

   Ja, we zijn altijd opgelicht door nederlandse ondernemers waar de made in China producten standaart 3 keer over de kop gaan Maar over China ga ik me nu even niet slecht uiten, wandt als ik daar ooit op vakantie Wil gaan, Dan wordt ik opgepakt.

  50. D PS

   Zulke websites is porno voor vrouwen

  51. pino de vogel

   Je heb wel garantie maar het retourneren kost meer dan nieuwe kopen.

  52. Misterworldwide

   Is dat Ruben Terlou?

  53. Peet Steentje

   mooi verhaal maar niet geheel waar. want als je denkt dat alleen dit uit china kan komen. Denk dan ook even aan het feit waar samsung huawei en alles wat er in jou computer zit en of tv zit vandaan komt. Soms nog uit dezelfde fabriek ook.

  54. Dennis V5

   klinkklare onzin! China & India zijn inventief genoeg om een eigen industrie op te zetten met eigen kapitaal. Gegarandeerd dat de Westerse bedrijven straks het veld kunnen gaan ruimen in China, of op andere voorwaarden mogen blijven. Juist dat is het moment dat “de vette winsten” niet meer naar het Westen vloeien, maar in China & India blijven. De lopende rekeningen van Anglo Amerika komen dan in de knel. Het zijn landen die in staat zijn een economische grootmachten te worden EN op den duur niet zoveel belang meer hechten aan een open wereldmarkt omdat de USA de schulden toch niet aflost. EN een wereldvaluta kan vormen die de US $ voorbij streeft in betrouwbaarheid EN in staat zijn met betere producten op de markt te komen waarbij alle octrooien en patenten van het Westen worden omzeild EN in staat zijn met betrouwbare eigen beleggingsproducten op de markt te komen. Zeker de westerse farmaceutische- & chemische industrie mogen het ergste vrezen. China stevent rechtstreeks af op de positie van een economische wereldmacht en zal zich op enig moment beslist niet langer door de USA de les laten lezen, in tegendeel zelfs. Er komt een moment dat de Chinese Yuan eveneens een wereldmunt zal gaan worden. De oliesjeiks laten zich dan liever met die munt laten betalen. Dat is het kritieke moment, zeker als we ons realiseren dat ook W.O. 1 en W.O. 2 economische conflicten waren. En wat betreft die oliesjeiks... Hoe is het met Saddam Hoessein en Gaddafi gegaan ? Die pakte toch ook geen US $ meer aan voor zijn olie.........

  55. channly

   Toch een stuk effectiever dan 'Waardeer het, repareer het.' Waar ik overigens achter sta.

  56. Levi Zhao

   Die gast spreekt goed Chinees

  57. ʎɯɯıɾ ɔ

   Ik heb altijd al mijn geld terug gekregen van wish als ik dit aanvroeg. Wat geen garantie!

  58. Philemonz Gaming

   9:46 ahaha die naam

  59. Dreamer 1

   Shit, waarom zie ik dit nu pas. Ik heb een week geleden nog een tablet gekocht op Wish.

  60. Marielle P

   wat,Chinese poppen kom eens...