AutoWeek is DE auto-autoriteit van Nederland. Al sinds onze start in 1990 zijn we de grootste en meest veelzijdige autotitel met elke week een magazine, maandelijks een nieuwe AutoWeek Classics en elk kwartaal de prachtige glossy GTO over supercars en topprestaties. Online vind je ons natuurlijk elk moment van de dag op www.autoweek.nl, in onze apps, op alle sociale media én hier op ons NLsel-kanaal. Autoplezier, liefhebbers, gedegen aankoopadviezen, topreportages, verrassende series en nog veel meer: AutoWeek heeft het allemaal.

 • 4 450
 • 150 074 334

Reacties

 1. Echte Brabander

  Bedankt voor die KUT MUZIEK, heb geen motor gehoord

 2. Oli Chepa

  English or german or french recap please :)

 3. VOLKSWAGEN THE BEST

  Prachtige auto 👌🏽

 4. Eise Baerends

  De eigenaar moet hier eens kijken: www.jauce.com/auction/w350949401 Moet wel opgeknapt.. maar lijkt nog dezelfde kleur ook!

 5. Linda Offenbach

  Al van 2017. Zie het nu pas eigenlijk. Leuk. Toch is die 343 wel een snoepie hoor in dat appeltjes groen. Apart ontwerp ook. Jammer van die smalle wieltjes. Dat verpest het design dat toch echt wel gewaagd was, zeker voor die tijd. Wel wat aan de hoge kant, maar d'r moest dan ook een groot apparaat onder de achterbank. Bredere wielen had dat wat gecamoufleerd vermoed ik. Zo te zien liepen de Japanners qua techniek en verfijning zeker 5 jaar voor op de Duitse concurrentie; een genadeklap voor de Britse en Amerikaanse troep van toen. Maar bekijk eens een VW Passat van die tijd, of een Opeltje. Die waren binnen gewoonweg kaal; dan komt de 343 er nog niet zo gek vanaf zou ik zeggen, maar geen vergelijk met de Honda; ook qua techniek niet. Die Accords zag je in de 90er jaren soms nog wel eens rijden. Die oer-343s soms toch ook nog wel, al roestten de eersten van 76 en 77 als een dolle begreep ik. Maar die vorm (front) ging mee t/m 1981. Technisch simpel maar onverwoestbaar, eenmaal doorontwikkeld. De vorm van de 343 met ver vooruitlopende Honda-techniek en bredere wielen... dat zou interessant zijn, lol. Beiden vormen vind ik mooi, maar die van de 343 is gewoonweg aparter en charmanter. Oh en die hoge toeren van de 343. Dan klopt er iets niet. Ofwel de chauffeur heeft een te zware voet, ofwel is de afstelling ergens mank. De CVT (ook toen) moet juist de trekkracht (toerental-bereik) redelijk constant houden en bij bereiken van kruissnelheid terugzakken naar een punt waar nog juist voldoende momentum kan worden gehandhaafd in redelijke rust en stilte. Dat zou moeten lukken tot ca. 100 km/u.

 6. Johan Rasmussen

  Please add English subtitles to these videos. Content seems great, relevant, and worth a view. However, the Dutch language is a challenge.

 7. Daniël van der Heide

  gewoon een mix tussen peugoet en ds

 8. ImissSaganCarl

  I really like your 131. I had one, not the famigliare version, in the 1980s. I would love to find a decent fiat 128 famigliare because my father had one in the 1970s. However those are rare in good shape so I think I will have to settle for a regular 128.

 9. Ronald de Rooij

  Ik kan het gemist hebben, maar de olie in de koelvloeistof is geen probleem, blijkbaar?

 10. Michel de jong

  Op de boot met dat ding. En op naar Afrika

 11. youbartparts

  Ik vind het een prachtige auto.

 12. A W1109

  Hij is erg duur maar hij lijkt ook erg veel op een Audi die vanwege de badge nog weer een stuk duurder zal zijn. Ik zou wel een dubbeltest willen zijn of het prijsverschil wel gerechtvaardigd is..

 13. Echte Brabander

  Een auto voor de Snowbirds in Florida en Arizona.

 14. Echte Brabander

  Airport taxi in Canada

 15. Robert Remijnse

  Tsja, Beauty is in the eye of the beholder. Ik kan niets anders zeggen dat het rijden met deze auto een heerlijke ervaring is, totaal anders dan alles wat er nu op de markt te koop is. Het interieur is zeer comfortabel en je gaat vanzelf heel ontspannen en onthaastend rijden. Citroen is weer helemaal terug bij haar core business. Als Citrofiel ben ik in het bezit geweest van een Xantia activa V6, XM break en berline. Als groot liefhebber van de hydropneumatische veersystemen in al haar generaties kan ik zeggen dat de progressive hydraulic cushions een geweldige vinding zijn. Een automotive gamechanger die mij niet meer terug doet verlangen naar het verleden. En dan de C5 Aircross, een heerlijk polariserende auto zoals alleen Citroen die kan bouwen. Er is geen een Franse chef die naar ieders mond kan koken.

 16. Lennart

  Enige Citroen van alle Citroen modellen met Full Led

 17. Arjan van Dijk

  Wat een lelijk ding zeg, dat geld eigenlijk voor alle citroens van dit moment wel

 18. Richard Buikema

  Maar de vorige c5 was ook een ander model. Geen SUV. Benieuwd hoelang dat veersysteem heel blijft als je met 180 over iedere drempel zoeft.

 19. Linda Offenbach

  Blijf het verschrikkelijk lelijke pukkels vinden die SUVs en crossovers... gewoon géén elegantie / pas d'élégance... sorry.

 20. nedim saglam

  Wat een stomme opmerking zeg die dingen die die opnoemt is gewoon bij zo n km stand en het zijn oh punten 🤮🤮🤮🤮

 21. GoliathAngelus

  Mooie auto

 22. Ibrahim Jalloh

  Mooi auto

 23. alphatrion100

  De xantia en xm zijn toch wel echte citroens

 24. GoliathAngelus

  Prachtig,,klassiek rijden zonder de problemen van toen

 25. MarkVL

  De naam Mustang onwaardig

 26. alphatrion100

  Heerlijk gewone auto's. Kunnen we weer terug naar die tijd?

 27. DonHrvato

  Het is anders dan andere

 28. alphatrion100

  Kadett city was de voorganger van de corsa

 29. MauriceNL

  Ziet er wel leuk uit! Achterkant kan nog wel wat beter.

 30. Jim Kristov

  Mercedes heeft de 1.3 blok van Renault (o.a.) de Clio .

 31. DonHrvato

  Degelijk stabiele en betrouwbare auto

 32. Dra Dikketrip

  Opel techniek... Blok vd Saab is ontwikkeld samen met Lotus.. Opel heeft een rip off variant. Omdat het samen onder GM valt. Die van Saab is met sterkere interne delen opgebouwd. Alle externe delen als bv oliefilter kan gewoon van elkaar worden. Ik heb ook een 9-3 2.0turbo Supersmooth en verbruikt lekt of zweet geen olie. Blok blijft dan ook vaak onder de 2700-3000 rpm. Gemaakt om te rijden in lage rmp. Hele lange versnellingen. Door trekken na 60km/h in zijn 3 is geweldig. 120km/h 2500rpm 5e 2500rpm is max NM 320 Alle standaard saabs met turbo gaan software matig makkelijk naar de 230pk Aero uitvoeringen van 250pk tot 285pk Van 350nm tot 450nm 2.8 Stage1 300pk 500nm

 33. Sander Klok

  Nog 639.300 km te gaan dan is deze saab een echte klokje rond !!

 34. Jari Van Marrewijk

  Het unieke van deze auto’s is helaas met het merk ten onder gegaan. Prachtige auto met een uniek exterieur, erg jammer dat auto’s van moderne fabrikanten nu het liefst allemaal op elkaar gaan lijken...

 35. A T

  Saab wordt niet meer gemaakt?🤔🤔🤔🤔🤔

 36. Jo

  Deze auto's met veel te weinig PK's echt wel zonde voor deze 2 top merken en dat voor deze prijs,TRIEST 😢😢😢

 37. Xavier d'Arche

  Dit had nooit de naam Mustang mogen krijgen. Ford had best een elektrische Mustang kunnen maken, maar dan had het een fastback ontwerp moeten krijgen met een elektromotor op de achteras en een sportief onderstel. Geen SUV-achtige crossover met een bruikbare achterbank, vierwielaandrijving en waarschijnlijk redelijk comfortabel onderstel (ivm een echte mustang). Dit had of een nieuwe naam moeten krijgen of een nieuwe Ecosport of Kuga moeten zijn (al dan niet met toevoeging zoals BMW 3 GT of Mercedes GLE Coupé).

 38. Luke Mallory

  Wow, I did not expect to see the 9-5 NG on this channel so soon..! Having said that, here in Ireland, there are quite a few 2010/11 9-5 diesels around with 200,000+. Maybe they're not such a bad car, despite the concerns of it being rushed.

  1. Luke Mallory

   @KidMillions My '07 9-5 didn't come with satnav, so my map updates are done at the service station every ten years or so :D In all serious though, that sounds like a lovely car you have. Enjoy!

  2. KidMillions

   I've a 2010 9-5 Turbodiesel with 201,000 km, very nice driving car. Only with Saab gone there's no update for the satnav, so stuck with old maps.

 39. C Bats

  Dit soort filmpjes vind ik zo intens onzinnig. Dat verhaal erbij ook... Gelukkig is het bij Autoweek minder erg dan bij Autovisie, daar lijkt het vaak alsof de presentator klaarkomt tijdens z'n verhaal. Wat een marketing prietpraat.

 40. Echte Brabander

  Bijl je bent gewoon een patser, met een benz voor 6000 euri

 41. Echte Brabander

  Hij gaat er in de loop der jaren wat aan doen, met andere woorden, hij kan het niet betalen ha ha.

 42. Brian Walter

  veel van die roest zou wel es kunnen komen door het feit dat die E auto's onderdaan met plastiek zo glad mogelijk gemaakt zijn. Dat er altijd wel waterdamp gevangen blijft zitten. Misschien had een extra coating dat wel kunnen voorkomen. Of ergens toch een minieme luchtcirculatie voorzien in deze afgesloten delen zodat dit kan opdrogen.

 43. Supremizer

  Doet het motortje erg netjes. Soortgelijke motor in de Corsa D OPC 1.6T wil nog aleens kapot lopen. Bekende cilinder 4 probleem. Mooi om te zien dat het toch prima kan met veel km's!

 44. gepersteaardbei

  Leuk man! Blijf dit een ontzettend mooie Saab vinden. Gaaf dat deze eigenaar het heeft aangedurfd om een Saab met veel kilometers en een kapotte turbo te kopen. Hoop dat dit beestje nog vele kilometers op de snelwegen is te bewonderen.

 45. Hiwad Janatgol

  Jij heb op 13 augustus 2018 ook in Saab gereden

 46. Koen Jonker

  Prachtige auto

 47. Thom Hesterman

  Wat een prachtige wagen om te zien

 48. Dra Dikketrip

  De olie koeler haha

 49. Nathan Dyer

  Saab blijft t beste

 50. Rick Lane

  Hoe kun jij schrijven en rijden tegelijk Joep ???? Lol... Handsfree man ;)

 51. Brammientje

  Prachtige wagen

 52. Sjoerd Osinga

  Mooi verhaal

 53. Nico Ver Duin

  ford ook de weg kwijt.....net als alle fabrikanten die likken naar de wensen van de milieu sokken

 54. Cas Wijers

  Waarom was vroeger het advies bij een niet/slecht startende motor dat je het gaspedaal moest “pompen” bij het starten?? Dat maakte dus eigenlijk niets uit. Wie-o-wie?...

 55. Willem van der Rijken

  Hier word ik blij van!! Wat een topauto en topliefhebber!

 56. Lukas Gröndahl

  why not make it in english instead?

 57. Dick Brouwers

  Vreemd. In de laatste 30 seconden hoor je "dat van de oliekoeler wist ik niet". Wie wist dat wél?

 58. Carpe diem

  De laatste Saab? Ik heb hier in Belgie de indruk dat Saabs door liefhebbers zo lang mogelijk op de baan worden gehouden. Wie weet, wordt het merk in betere tijden wel opnieuw leven ingeblazen. Het was dus de oliekoeler en niet de cilinderkoppakking?

 59. IT_Heriv

  Welke auto gaat zonder onderhouden langste mee?

 60. Arjan Lümer

  Zoveel mooier dan een insignia👍🏻 Prachtige auto met naar mijn mening een geweldig uitziend interieur. Hopelijk voor de eigenaar nog vele kilometers plezier 👍🏻

 61. MylanPS3

  Een Saab (ook al is het een verhulde Opel) hoor je gewoonweg niet te chippen. Al helemaal niet als er al een semi-downsized motor in ligt, gaat alleen maar gezeik geven.

 62. squand3r

  I dont know if it has already been said in Dutch but a) the wood is actual wood and not plastic and b) the legroom in the backseats is primarily dependent on the person in the front seat. I can see you are very tall and the seat in the front was still in your position.

 63. alphatrion100

  Wat een lullige auto's te zien. De opvolgers van deze 2 waren veel sportiever om te zien.

 64. erik te kamp

  @autoweek, wat ik graag zou willen zien is dat zo'n goede auto met zo'n hoge kilometerstand nog een keer terug komt, kijken hoe ie er nu bij staat. Zit nog apk op dus naar alle waarschijnlijkheid rijdt het ding nog. Die zal het miljoen nu wel gepasseerd zijn.

 65. PA2OLD

  Wat is dat toch jammer dat zo'n mooi merk naar de knoppen is gegaan/geholpen...

 66. jose manuel coello

  ¿Podéis poner subtítulos en español?

 67. Appelsientje Puur natuur

  Dit lijkt op tesla die met 250km/h van achteren is aangereden door een mustang

 68. Giuseppe Lo Presti

  Mooie auto. Jammer voor het niet meer bestaan van SAAB.

 69. lars bevers

  Stotterig rijden voor een GM blok betekende in mijn geval een vergeten vervangen van brandstoffilter.

 70. 80's Tech and reselling

  Best een fraai ding, alleen jammer dat ze er mustang op plakken. E-pony wss mi beter geweest :)

 71. Frank Slegers

  Ook in Frankrijk zijn er mensen die zich daar mee bezig houden. Zie hier: nlsel.info/video/video/xXZ1ZZeIfs6LuXE.html Graag gedaan (Is alleen in het Frans.)

 72. HansHerman1

  Kan er ook antivries in voor in de winter?

 73. strigoi

  Ford kan beter bij Peugeot aankloppen voor het mustang design. Daar liggen de ontwerpen een stuk dichterbij de mustang dan deze rare creatie..

 74. Alex Bustea

  Insignia much better looking inside/outside. Passat just like a hearse . No thanks

 75. Michael Tanghe

  Schandalig hoe de Mustang naam weereens door de smerige marketingseuten werdverkracht en geplakt op een onwaardig gedrocht. Doet me denken aan de Mustang 3 van de jaren 80 ("Malaise Era") Een elektrische SUV's met lichten van de 5008 en een voorkant dat een kruising is tussen de Model Y en de de Ipace...komaan zeg

 76. VluggeJapie

  Ik heb een Ford focus 1.6 16v uit 1999 met 178.000 km op de teller, ik ben er blij mee en is nu 5 jaar in mijn bezit. Ruimte genoeg, verbruik ligt rond de 1op 15 en hij weegt 1050 kilo. Buiten het standaard onderhoud en een kapotte accu om, niks mis mee prima bakkie 🤙🏻🤙🏻 Edit: gekocht voor 1650 euro vijf jaar geleden.

 77. 80's Tech and reselling

  Ik heb niks met opel en saab, maar dit was van de buitenkant toch best een fraaie auto. Het interieur was bij de introductie al zwaar verouderd, maar toch jammer dat het merk niet meer bestaat.

 78. Ewout Schalkwijk

  Nog een keer opnieuw bekeken. Zou de S nog rijden nu bijna 3 jaar later?

 79. G.J. KOSTER

  Zonde dat dit eigenzinnige merk eigenhandig door GM is kapot gemaakt. Er is al zoveel eenheidsworst op de weg. En die doorlopende lichtunit aan de achterzijde dat deden zij 7 jaar geleden al.

 80. Rutger Ruiter

  Waarom nooit busjes ( sprinter, transit????)

  1. Rudi van de Westelaken

   Ja inderdaad waarom geen busje zijn gewoon luxe auto’s doen niet onder dus wie als eerste zijn. Er genoeg met veel km wie durft

  2. J. T

   Helemaal mee eens! Zijn ook autos en particulier ook zeker interessant!

  3. Carpe diem

   Wist je dat Edd China op NLsel nu nieuwe busjes test?

  4. Mike Hydropneumatic

   Omdat het Autoweek heet en niet Busjesweek.

 81. POV Test Drive

  Echt een hele mooie auto👌🏻

 82. A W1109

  Ahh Ford gaat in herhaling en weer lelijke Mustangs maken zoals midden jaren zeventig toen de oliecrisis uitbrak.

 83. Mindo 25

  Hulde voor Mazda ! En die infotainment draaiknop zouden meer auto's moeten doen ( Opel had het ook in de oude Insignia ;) ). Vreselijk die touchscreens Tijdens het rijden, geef mij maar een draaiknoppie.

 84. Kevin de Man

  Slechts 2 pk verloren naar al die jaren, daar kan mening premium merk een puntje aannzuigen 😂

 85. 100010101111

  Ik denk dat PSA het achteraf zonde vindt dat het Saab merk niet in de Opel-koop zat inbegrepen. Prachtige stijl, had zich beter voor een premium merk geleend dan DS...

  1. derbi senda

   Mike Hydropneumatic Nou nou, vroeger, ja vroeger, had saab wel een naam. Helaas tot en met 900...

  2. Mike Hydropneumatic

   Saab is net geen premium te noemen qua afwerking en materiaalgebruik, verder wel een nette auto.

 86. Joshua

  Volgens mij ben ik een van de weinigen die de Mach-E echt gaaf vind!😍😍🤩

  1. Joshua

   @Freek de Groot ik snap je concerns om de mustang badge hoor 😂😂 is ook apart, een mustang suv

  2. Joshua

   @Freek de Groot dat mag ook, maar waar het mij om ging bij die andere gast, hij ziet een mening waar hij niet mee eens is, en moet gelijk salty zijn en afkraken 😂😂

  3. Freek de Groot

   Ik vind m niet lelijk maar het is gewoon geen Mustang...

  4. Joshua

   @Arman Minasian mooi zo meisie

  5. Arman Minasian

   @Joshua o.k. schat

 87. Lukas B

  Pitty that it is so hard to listen to Dutch language or read the subtitels. Could someone write an english summary? I think this would help so many people

  1. Lukas B

   @Mitchell Maljers Thanks a lot

  2. Mitchell Maljers

   Shock absorbers are shot, tires are shot, the owner has the car for a month but only got to drive it a week yet because the Turbo failed and was replaced.. Oil in the cooling reservoir, and some rust on the under carriage. Otherwise an almost decent car.

 88. 928 928

  Wat een beauty deze 95 én nog een voordeel: er is geen opvolger dus je rijdt altijd het laatste model :) lekker pamperen en cruisen maar

 89. UUB Repus

  Lijkt echt op een Cayenne coupe en Alfa Romeo STELVIO QUADRIFOGLIO

 90. Naya Vos

  Heiligschennis, draaide Henry Ford zich niet om in zijn graf bij het zien van de puma cross-over dan doet hij dit zeker met dit model.

 91. Asssie's gaming

  Mijn vader rijdt in deze auto, maar dan de 2.8 turbo6 XWD. Wat een heerlijke auto’s 😍. En natuurlijk zwaaien naar elkaar als je een ander tegenkomt.

 92. Bruinsma

  Beste stand voor zo'n Saab 4!

 93. R1 moter

  Wat weer een kut auto 🤦‍♂️

 94. MauriceNL

  Tesla scherm. Jaguar schakelknop, BMW i3/Citroen Cactus snelheidsmeter. Soort van Audi stuurtje, Jaguar wielen

  1. ralph m

   Ford logo

 95. RJL86

  2012 en dan al roest.....Wat een kwaliteit zeg

  1. Tranquila Tranquila

   Joh das normaal ... en is eigenlijk General Motors dus die horen te roesten

  2. Rob Fauzi

   Slecht onderhoud

 96. bier kratje

  Bijzondere auto!

 97. Jeffrey T.

  Erg mooie auto! Ik hoop dat die nog lang rijd. Ben trouwens benieuwd wanneer de eerste VW Scirocco binnen komt rijden :)

 98. miraamshah

  Een Mustang heeft een dikke V8 van liefst 6 liter klaar😜

 99. John Schotz

  Prachtig gelijnde auto. Erg jammer dat het merk ter ziele is gegaan.

 100. Medbrah

  Joep ziet eruit of tie al dagen wakker is