NOS op 3 legt je het nieuws uit, in duidelijke taal en met graphics, zodat je het nog beter begrijpt. Abonneer je op ons kanaal. Check ook de NOS App en onze bulletins op 3FM en FunX.
Het leven is leuker als je je houdt aan deze spelregels:
1). NLsel is een platform voor reacties en discussie, geen uitlaatklep voor scheldkanonnades. Houd het ajb beschaafd. Reacties die beledigingen of scheldwoorden bevatten (zoals 'kanker' of 'kkr') worden verwijderd
2). Houd het ook zakelijk, dat wil zeggen: niet onnodig op de man spelen
3). Plaats inhoudelijke reacties op het onderwerp. Ofwel: blijf-on-topic. Off-topic reacties en reclame-uitingen worden verwijderd
4). Het is de bedoeling dat reacties de discussie bevorderen. Steeds weer hameren op hetzelfde punt heeft geen zin, tenzij met nieuwe argumenten
Reacties die niet aan de spelregels voldoen worden verwijderd. Wie deze regels op zeer grove wijze en/of consequent overtreedt, kan worden geblokkeerd.

 • 1 460
 • 70 632 097

Reacties

 1. Amroth

  mensen die stunten met vuurwerk.. en een vinger, oog of iets anders missen. Heet natuurlijke selectie. Vuurwerk is en blijft een explosief en geen lolletje om naar elkaar te gooien. Maak mensen gewoon bewust dat een Nitraat in een blikje gewoon een handgranaat is i.p.v. lol. dat is beter dan alles verbieden wat nl niet begrijpt.

 2. Mopiax

  Al ga je gewoon ''normaal'' om gaat met vuurwerk is er niks aan de hand, er zijn helaas gewoon teveel mensen die er niet fatsoenlijk mee om kunnen gaan jammer weer... maar denk zelf niet dat het ooit 100% verboden gaat worden.

 3. LYKA POLJES

  gewoon vuurwerk

 4. LYKA POLJES

  mensen die het weg willen hebben vind ik best jammer want het is toch leuk en zon vuurwerk show is best wel saai

 5. Casey Fan

  Ik ben voor professionele vuurwerkshows, die zijn zo mooi, een genot voor het oog en 100% veilig. Verder een vuurwerkverbod voor particulieren, enkel nog sterretjes.

 6. Martijn Van

  Tip laat baardmans dit doen

 7. Maike's Ballonnen

  Ik verwacht dat als consumentenvuurwerk verboden wordt in Nederland, de echte vuurwerkliefhebbers massaal naar illegaal vuurwerk uit het buitenland grijpen, waardoor de overlast alleen nog maar groter wordt. Legaal vuurwerk is legaal omdat dit veilig genoeg is bevonden. Illegaal vuurwerk lijkt me gevaarlijker, geeft meer (geluids)overlast en er is weinig controle over. Ik ben daarom dus tegen een verbod, ook al steken wij zelf geen vuurwerk af.

 8. AllBlacks NZ

  We kunnen beter stoppen met ademen....binnenkort mag helemaal niks meer 😔

 9. Mr Houk

  interressant

 10. Mikat

  Misschien een soort vuurwerk vergunning waar je een 1 dags cursus voor moet doen?

 11. Peisable31

  0,25 cent vragen voor een "wettelijk verplichte" vuurwerktas... Intratuin weet wat ze doen

 12. crazy Robot 32

  Verbied gewoon helemaal niks

 13. brent suthof

  you got the love de shooting stars intro

 14. Ralf

  Wat ook een optie is, is om vuurwerk-afsteekplekken aan te wijzen voor oud en nieuw. Dan kunnen mensen die wel vuurwerk af willen steken dat op bv een veldje doen. Zet je daar een ambulance bij en de brandweer. Dan is het ook gecentraliseerd en haal je de ellende uit de wijk, zal minder gesloopt worden en maak je zowel vuurwerkvoorstanders als tegenstanders blij.

 15. Cozen

  Goh ze zijn er ook gespierder van geworden. Ik gebruik nix maar zie er beter uit

 16. Claudia's Travels in the US

  Maar... Hoe zit het met voetbalwedstrijden? De schade aan de publieke sector, alsmede de particuliere sector is best wel groot bij zulke evenementen..

 17. Gamer Clint

  Vuurwerk moet blijven!!!

 18. FreedomFisher

  Allemaal leuk en aardig maar bij Murahaba zoeken ze dus een weg om je rente te laten betalen zonder dat het officieël rente is. De bank zal gewoon je het huis voor iets meer geld verkopen :P En bij Musharaka kunnen ze de huur hoger maken dus betaal je rente maar heet het dan huur of zie ik het nou verkeerd?

 19. quint postma

  Wat een onzin over Enschede 177 ton die de wijk opblies er zijn gwn bewijzen dat daar landmijnen van defensie in de containers heeft gelegen en het gevolg daar van is dat er geen wijk meer was doe je werk voor je iets zwart maakt

 20. RobbieFPV

  Baardmans is mijn ultieme vuurwerkje.

 21. Pyro Glyphics

  Een verbod heeft geen zin, dan ontneem je heel veel mensen een groot plezier, de meeste overlast word toch wel veroorzaakt door zwaar illegaal knalvuurwerk ( vooral de vernielingen, er wordt in Nederlandse winkels namelijk niks verkocht wat zo zwaar is dat het een verkeersbord in een taco kan veranderen) en dan nog mensen, het is maar een paar uur per jaar! Gun elkaar toch wat, dan zal ik ook een keer minder klagen als ik hondenpoep onder mijn schoen heb, of de buurman verderop een iets te luid feestje geeft😁

 22. drummerboy

  4:39 Ze willen vuurwerk alleen afschaffen omdat sommige mensen niet normaal kunnen omgaan met vuurwerk Like als je wilt dat vuurwerk blijft

 23. Marcel Polman

  Laat die jonge domme jongens hun ogen en handen er af knallen: Evolutie. Dit is wat een deel van mij zegt. Politiek incorrect. Alleen volwassenen laten afsteken is ook geen goed idee want dan ben je ongeoefend op jongere leeftijd. Kan op latere leeftijd geen hulp doen aan de groeicurve. Wel of geen vuurwerk? Ik laat het in het midden. Kan mij niet schelen!

 24. Jelmer Koper

  Alles wat verboden wordt en in de illegaliteit belandt wordt niet controleerbaar meer en gevaarlijk

 25. Lukas w.

  Nitraatje Dr bij

 26. JW Bakkenes

  Vuurpijlen, Romeinse kaarsen gewoon verbieden. Cakes en compounds zijn bij normaal gebruik veel minder gevaarlijk en meestal heel mooi, dus die gewoon toelaten.

 27. Nogbiggerenosso1 Noss

  Iedereen een kat nemen dan he

 28. Rosanne Kokx

  Srry maar ik ga in mei voor het eerst met het vliegtuig dus ik voel me niet schuldig

 29. Ian De leeuw

  Vuurwerk moet blijven

 30. Sam .v. Nooij

  geen verbod als jev dit ook vind like

 31. Gio Flip

  Zelf

 32. Gio Flip

  Afsteken

 33. Marielle van Dam

  Dit land is ver, heel erg ver heen. Links gedrag noemen we dit ook wel. Mensen hebben 0,0 verdraagzaamheid meer helaas. Alles wat men niet zint moet verboden worden, over 20 jaar is ons land en cultuur verloren. Jammer.

 34. Tim de Jong

  Het moet blijven.. !

 35. Harm Van Barneveld

  Haha leuk dat ze een paar memes erin hebben gedaan, maakt de doelgroep wat groter denk ik.

 36. Leopard Bra Brado

  Kan deze regering zo snel mogelijk ratten en muizengif weer toestaan.

 37. Luuk Grootswagers

  Ik ben voooooor

  1. Pyro Glyphics

   Voor wat?

 38. Jan Pieter Visser

  nou ik kijk nog gewoon analoog wand digitaal heeft blokkerig beeld analoog voor de win

 39. anton van Beek

  VUURWERK MOET NOOOOIT VERBODEN WORDEN!!!

 40. Jordy

  7:45 is 90%

 41. totaal games

  Nu snap ik steeds meer waarom oudere mensen zege vroeger was alles beter nu zeg ik niet alles maar wel veel.

 42. anton van Beek

  Nederland is gewoon een zielig land dat iedere burger tegen zichzelf probeert te beschermen.

 43. Boyd bekkers

  Vuurwerk moet blijfen

 44. anton van Beek

  Het is hardstikke veilig. Zelfs illegaal vuurwerk. Mensen die slachtoffer worden door vuurwerk zijn gewoon slachtoffer van zichzelf omdat ze gewoon niet eens de instructies volgen.

 45. krul Krulle

  Waarom niet gewoon katten inzetten? Onze 3 katten buiten, vangen alle dagen ratten. Die doden de ratten voor hun plezier. Geen overlast hier.

  1. Leopard Bra Brado

   Die gast rechts lijkt zelf ziekerg op een rat😂

 46. MB

  Het scheve is dat Illegaal vuurwerk in woonwijken het verpest voor de rest. Je hoort altijd klachten over een zware explosie en dergelijke terwijl je dat met Nederlands vuurwerk nooit voor elkaar krijgt

 47. BARF Gameplay

  Dus gemiddeld 1 dode per jaar. Vergelijk dat met 678 verkeersdoden in 2018, wat neerkomt op bijna 2 per dag. Dan is zelfs op oud en nieuw autorijden nog steeds dodelijker dan vuurwerk. Als we vuurwerk dan gaan verbieden, kunnen we met dezelfde redenering ook zeggen dat auto's verboden moeten worden.

  1. Pyro Glyphics

   Ik denk zelfs dat er op oud en nieuw wel meer dan 2 dooie vallen in het verkeer......... Dus dan zou je op oudejaarsavond het autorijden ook moeten verbieden😑

 48. pyro vlogger vuurwerk

  Meer vuurwerk

 49. Esmee

  Het grootste probleem op de wereld zijn toch echt mensen. Er komen 200.000 mensen per dag bij, wat ten koste gaat van de natuur en dieren. Dieren doen gewoon waarvoor ze geprogrammeerd zijn.

 50. Nick Vermeer

  Vuurwerk afschaffen. Domme mensen kopen vuurwerk

  1. Pyro Glyphics

   Zeker niet waar, domme mensen kunnen er niet mee omgaan......

 51. look at my background

  Ik steek er nog eentje af jongens🥴🤤

 52. Nick Rijnberg

  Dat heeft het niet dat maken jullie er van

 53. Stan Liebregts

  Heel leuk die cijfers hoeveel gewonden er vallen ieder jaar, ik denk dat je beter alcohol kan verbieden. Hoeveel doden vallen er per jaar door alcohol, dan wel niet in het verkeer? Ik durf ook wel te zeggen dat de meeste (zo niet alle) vuurwerk gewonden, komen door verkeerd gebruik!

 54. Zina

  Kunnen jullie de waarheid tussen palestine en israel zoeken?

 55. Sjon Strontkanon

  7:53 63% en 27% is geen honderd

  1. Marijn B

   Je hebt bij enquêtes vaak ook de optie om "weet niet" of "boeit me niet" in te vullen.

 56. Harvey Ammerlaan

  Nederland heeft kloten regels qua vuurwerk veel heb ik niet meer te zeggen

 57. Jens Greven

  Misschien een mogelijkheid om onderzoek te doen naar milieuvriendelijk vuurwerk? 🧐🤔

  1. Pyro Glyphics

   Dat bestaat al, maar dat wordt om een "bepaalde" rede niet genoemd. Sterker nog, er is al een systeem om je lege potten net als kratten bier met statiegeld in te leveren

 58. Florian Kalkman

  Ik vind dat je zelf mag afsteken

 59. Barry de Leeuw

  Vuurwerk moet blijven!!!

 60. Melissa Rademakers

  Voor dat ik aan de pil ging liep ik bijna krom van de buikpijn kon nog niet eens fatsoendelijk de lessen op school volgen toen toch maar aan de pil gegaan sinsdien bijna tot vrijwel geen buikpijn meer lang leve de pil 🥳

 61. Gert h

  Spelen met vuurwerk is de slachtoffers waard

 62. PyroBoysTm Pyro

  Als je Legaal Nederlands vuurwerk verbied stimuleer je het verkoop van illegaal. Je moet maar zelf weten wat je wilt.

 63. PyroDenHaag

  enschede lag niet alleen vuurwerk : - (

 64. ruben goes fishing

  63 en 27 dat is samen 90 vriend

 65. Ido de Jong

  Ik ga sowieso vuurwerk afsteken. Ik vind het geweldig om te doen en om te zien. Zoals ook door meer mensen gezegd is, is er een kleine groep die het verpest voor de rest doordat zij hun verstand niet gebruiken. Als iedereen zijn verstand gebruikt bij het afsteken, met het oog op veiligheid, en zijn eigen rommel opruimt, is er niets mis met deze prachtige traditie. Deze dingen moeten dan dus ook harder bestraft worden. Zo word en blijft get voor iedereen leuk.

 66. sabah s

  Verander als eerste je naam of vind je dat moeilijk

 67. Mini Me

  Waarom maken zulke lange filmpjes? Op tv is het niet eens 1 minuut. Hoe komen jullie erbij dat we hier wel tijd hebben om die shit af te kijken. Wat een zelfingenomenheid zeg🤢.

 68. Mini Me

  Je doet het hartstikke goed hoor Baardman. Maar die bekken die je trekt irriteren me. Doe eens normaal kerel. Zit niet zo alles in scène te zetten🤦🏻‍♀️💩.

 69. Mohtje

  5:30 als iedereen dit doet gaan alle ratten wel snel dood😂

 70. Johan Emmenes

  Antwoord is NEE. Alleen de zieltjes die nog naar nos propaganda kijken trappen er misschien nog in.....maar dat zijn doorgaans bejaarden:)

 71. Jonas Devroomen

  Katamine is mijn benzine

 72. Huisbaas Bob

  De overheid jat het meest!

 73. LekkerNootje

  De puns en het afkappen van de muziek....

 74. Capser 28

  Ik vind dat je gwn vuurwerk moet kunnen blijven afsteken

 75. Koel Animates

  1:13 draftpunk ?

 76. Paul Adriaanse

  Dat is maf, Siervuurwerp verboden, maar het zware geschut nog prima te koop . . . omgedraaide wereld!

 77. Crypto Man

  We moeten allemaal in 2020 50km per uur rijden op alle snelwegen in Europa anders komt er te veeel stinkstof vrij in de lucht!!! We moeten de wereld nu redden anders is het te laat!!!

 78. PyroTeamPD

  Wie gaat nou op zo een vuurwerkverbod stemmen alleen oude mensen en er is een flinke aantal ouderen in Nederland die allemaal tegen zijn maar laat ons lekker plezier hebben!! De mensen die hun vingers verliezen gaan er onverstandig mee om als je het goed doet dan heb je al je vingers nog.. dus ze moeten niet zo zeuren😁

 79. crazy Robot 32

  Door mensen die er niet mee om kunnen gaan en door de overheid die het vuurwerk veel te hard aanpakt.

 80. Ruben Wassink

  En als er een grote zonnewind komt? ;)

 81. anoniem EU

  vuurwerk is een traditie in ons land wij vieren om de jaar te eindigen en new jaar beginnen ik vind gewoon dat het moet blijven net als sinterklaas dat hoort ook bij ons wij hebben hier in nld onze eigen cultuur door somige mensen die maak aan ons tradutie en cultuur kapot straks hebben we helemaal geen vuurwerk of sinterklaas feest waar lijd dit nou toe er zijn zo veel dingen kapot gemaakt wat ons traditie was LAAT ONS CULTUUR EN TRADITIE WAT STAAN WE AL JAREN DOEN STAAN

 82. Qaun Hendrixz

  Laat dat drm ben jij een Hollander en hun Braziliaanse dames en heren goodnight ma

 83. gewoon rens

  Like als je vind dat vuurwerk moet blijven

 84. BCC TRAPS

  Dit is toch juist niet handig door het meeste vuurwerk te gaan verbieden voor de consument wat denken jullie dat de vuurwerk liefhebbers nou echt gaan doen die gaan hun eigen inkopen doen in onze buurlanden zoals België en Duitsland zelfs Polen komt aan bod dus dat vuurwerk verbieden in Nederland niet zo handig en wees nou eerlijk het is 1 dag in het jaar doe niet zo moeilijk

 85. Just gamin'

  Rico

 86. The Hurricane

  Vuuwerkverbod zou toch geen enkel effect hebben, Politie heeft vorig jaar Bombashop (Illegaal en legaal vuurwerk shop uit polen) offline gehaald met de hoop op een verkleining op het verkoop en afsteken van illegaal vuurwerk. Dit jaar zijn de meldingen van het vroegtijdig afsteken van vuurwerk 3x verdubbelt, omdat je nu simpel via Telegram kan kopen of we kennen allemaal wel iemand die verkoopt op school. dit allemaal voelt gewoon als een aanval op onze traditie waar heel veel mensen op uit kijken waaronder ik, wil je dat zomaar gaan verbieden voelt dat als een persoonlijke aanval en zullen we er alles aan doen om die traditie te behouden. Erg jammer dat er steeds meer tradities in Nederland verdwijnen, zwarte piet, vreugdevuur, en over een paar jaar hoog waarschijnlijk zelf vuurwerk afsteken. Erg jammer dat wij de dupe zijn van onverstandigen mensen.

 87. Luc Laan

  Als 18 jarige die veel plezier beleeft aan het afsteken van vuurwerk ben ik voor een vuurwerk verbod. Ik probeer zelf verantwoord vuurwerk af te steken (ook illegaal zoals Shells en cobra’s), maar als ik zie wat de mensen om me heen doen met hun vuurwerk dan zit het mij wel gebakken. Gewoon door de overheid vuurwerkshows maken of alleen maar pijlen.

 88. jim vermeer

  Liberals love rats in their home

 89. Paul

  Denk zo laten...Maar dan misschien wel strenger controleren in wijken

 90. Jeroen van den brink

  Dus met rotjes knal je je vingers eraf en kan je dood aan gaan?

 91. JumpNL

  De mensen die kloten met vuurwerk verpesten het en de iligaale dingen daar komt bijna alle ongelukje en de omstanders dan was er ook IND buur iligaal want al het Nederland knal vuur werk kan niks mee geburen rotje kan zelfs in je hand tunderking een vriend van mij heeft hem tegen zijn ligam aan en er was niks het deet pijn maar niks ernstig al je het ook vind like

 92. Scott_yt 1708

  Hoi

  1. Pyro Glyphics

   Geeft niks😜

  2. Scott_yt 1708

   Sorry

 93. marougames r

  Wie haat discriminatie want dit gaat te ver zo maar islam is gevaarlijk doe we jullie iets aan nee

 94. Dutchie712

  Die laatste opmerking, geniaal!😂 Ik ben voorstander van particier vuurwerk. Het probleem ligt meer in Europa wat mij betreft. Waarom kun je relatief makkelijk, zwaar (knal)vuurwerk bestellen in Polen, Tjechie etc, waar het wel legaal is? Dat zware vuurwerk verpest het voor de rest. Serieuze afspraken met deze landen en 1 duidelijke richtlijn zorgen voor een overzichtelijkere handhaving. Het catagorie 1 en 2 vuurwerk zullen natuurlijk nog steeds voor slachtoffers zorgen. Maar ja, er zijn het hele jaar door mensen, die zich vooral in het weekend misdragen en in het ziekenhuis belanden. Dat zal je altijd blijven houden.. leuke video!!👍🏼

  1. Pyro Glyphics

   Draai het eens om? Best vreemd toch? Overal "zwaarder" vuurwerk dan in Nederland?

  2. Dash of awesome

   Ook al eens stil gestaan dat we het eigenlijk best veilig hebben en dat we ook bet enigste land zijn die hier zo groot probleem van maakt. Doe niet moeilijk en geniet gewoon even van die 7 uur

 95. Cass

  Zelf vuurwerk afsteken moet gewoon blijven. Klaar

 96. Robin Boers

  verbied het!

 97. Brammie Boyy

  Luigi zegt: ketamine is mijn benzine!

 98. Luuk

  Eindelijk eens een wat meer 'objectief' item over vuurwerk, in tegenstelling tot vele andere nieuwszenders. Al is het natuurlijk wel zo dat ongelukken gebeuren door eigen stommiteiten of illegaal vuurwerk (wat al illegaal is). Dit geld ook voor geluidsoverlast, dat wordt niet door Nederlands vuurwerk veroorzaakt, maar door illegaal. Waarom dan een verbod? Het legale vuurwerk is niet het probleem. Daarnaast, waarom is er in vele landen in Europa veeeel zwaarder vuurwerk te krijgen, maar er gebeurd nooit wat, je hoort er niks over. Alleen in Nederland is het een 'probleem'.

 99. Semmy Wakker

  Ik woon in Zandvoort. Zandvoort laat je horen

 100. Sam

  wie is hier na Tom steek vuurwerk af ?